Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

7λ ανάγνωσης
Παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην πλατεία Αλώνια Κοζάνης, μοιράζοντας υλικό και καταγγέλοντας την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με σύνθημα «Να γυρίσει τώρα η φρεγάτα Ύδρα – Κανένας φαντάρος-ναύτης-στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«- Αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας…

– 7 δισ. τον χρόνο για ΝΑΤΟικές ανάγκες και δαπάνες…

– F-35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

– 50 δισ. από κονδύλια της ΕΕ για όπλα και πυρομαχικά στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι…

– Επικίνδυνες «διευθετήσεις» στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής…

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε «αιχμή του δόρατος» στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων!

«Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα…» Μπ. Μπρεχτ

Την ώρα που τα κέρδη των ομίλων χτυπάνε ρεκόρ…

– Με τους καθηλωμένους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα, που το ροκανίζει η ακρίβεια…

– Με τις φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις που τους «μπουκώνει» η κυβέρνηση…

– Με τις ελλείψεις κρίσιμων υποδομών και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές…

– Με τα νέα κερδοφόρα πεδία για τους λίγους, με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας… Το κυνήγι του κέρδους είναι αδηφάγο, δεν σταματάει πουθενά…

Για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που «ματώνουν» καθημερινά το λαό, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και των άλλων κομμάτων, σπρώχνει τη χώρα στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των συμμάχων τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Για τους πολλούς, επίκληση των «δημοσιονομικών αντοχών» της οικονομίας…

Για τους λίγους, εξασφάλιση της κερδοφορίας μέσα και έξω από τη χώρα.

Η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα συνδέεται με την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών που εκμεταλλεύονται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, βγάζουν τεράστια κέρδη -ακόμα και από τις εμπόλεμες ζώνες- ανεβάζοντας τα ναύλα.

Η κλιμάκωση της εμπλοκής, με την αποστολή φρεγάτας και την ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης «Ασπίδες» της ΕΕ μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας, γεννά μεγάλους κινδύνους για τον λαό της χώρας μας και τους άλλους λαούς. Στέλνουν τους Έλληνες αξιωματικούς και ναύτες στο «στόμα του λύκου».

Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της χώρας και τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ τη μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων. Οι σύμμαχοί τους είναι απειλή για τον λαό…

Έξω τώρα από το μακελειό! – Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους!

  • 2 χρόνια ο πόλεμος και το μακελειό συνεχίζεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ και Ρωσία…
  • Σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ…
  • Ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή,στην Ερυθρά Θάλασσα, στην Αν. Μεσόγειο…
  • Ένταση σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Όλα αυτά προμηνύουν νέες πιο γενικευμένες συγκρούσεις, ενώ επιταχύνεται η κούρσα για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο άρμα του καπιταλισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ – Κίνα.

Αυτός είναι ο κόσμος «της ειρήνης και της ευημερίας» που υπόσχονταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μόνο ασφάλεια δεν φέρνει για τον λαό.

Μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις των υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, στον πρόσφατο 5ο Στρατηγικό Διάλογο, που εγκαινίασε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικλήσεις στη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στη χάραξη «αυτόνομης πολιτικής της ΕΕ», το μόνο που σηματοδοτούν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά παζάρια μεταξύ των ιμπεριαΛΗΣΤΩΝ.

Μαζί να βαδίσουμε τον δρόμο της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων!

Οι εκατοντάδες επιστολές στρατευμένων ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς, η στάση τους απέναντι στην τρομοκρατία που επιχειρείται να τους ασκηθεί, μας γεμίζουν δύναμη και περηφάνια.

Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, οι αγώνες των αγροτών στα μπλόκα με αιτήματα επιβίωσης, ο οργανωμένος αγώνας των φοιτητών και των συλλόγων τους για δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία δείχνουν τον δρόμο!

Εκεί που το πραγματικό δίλημμα ακούγεται δυνατά: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και της χρησιμοποίησης του Στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουνόλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσειη αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • ΚανέναςΈλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουντώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τώρα με το ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση. Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τη δείξει στο δρόμο του αγώνα, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κρατώντας το τιμόνι της εξουσίας στα δικά του χέρια, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Γιατί τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα. Γιατί η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι: Ή με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή με τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του!

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον Σοσιαλισμό!

Βαδίζουμε μαζί τον δρόμο της ανατροπής, μέχρι τη νίκη του λαού!»                        

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
0
ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *