ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΝΟΨΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΝΟΨΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΝΟΨΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: “ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ»

Ενθάρρυνση της χρηματοδότησης  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από «ειδικές πλατφόρμες»  που θα μοχλεύουν πόρους από το Σχέδιο Γιούνκερ, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας ειδικά για νέους ανέργους,  ζήτησε με παρέμβαση της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη. Η ομιλία της Μαρίας Σπυράκη  έγινε ενόψει της συζήτησης για την αυριανή σύνοδο κορυφής κατά την οποία  οι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν  και για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ υπογράμμισε ότι «παρά την επιτυχία του Σχεδίου Γιούνκερ στους αριθμούς η εικόνα αυτή δεν αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας». Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη «από τα 154 δισεκατομμύρια  που μοχλεύτηκαν ως τώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων , η Ελλάδα πρόκειται να μοχλεύσει 1,9 δισ.  εκ των οποίων  περισσότερο από 1 δισ. αντιστοιχούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όμως παρά τη διαθεσιμότητα, οι μικρομεσαίοι δεν έχουν πρόσβαση στο δανεισμό και για το λόγο αυτό  θα πρέπει να ενθαρρυνθούν χρηματοδοτικές πλατφόρμες και έξω από το υπάρχον τραπεζικό σύστημα». Η ευρωβουλευτής θύμισε ότι στην Ελλάδα η νεανική ανεργία βρίσκεται στο 46,5% και επικαλέστηκε την αναφορά που έκανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αρχή της συνεδρίασης ότι “πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ανθρώπινες ιστορίες.” Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για την προετοιμασία της αυριανής συνόδου Κορυφής ,την Κομισιόν εκπροσώπησε ο Επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη, έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,

Αύριο οι ηγέτες συζητούν την επέκταση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ,  κ. Επίτροπε Αβραμόπουλε, το οποίο πράγματι έχει θεαματικά αποτελέσματα σε αριθμούς. Όμως σε χώρες όπως η κοινή μας πατρίδα, η Ελλάδα, αυτή η επιτυχία δεν αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία. Από τα 154 δισεκατομμύρια που μόχλευσε το FC, τα 1,9 μοχλεύονται στην Ελλάδα και περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο, αντιστοιχούν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα της χρηματοδότησης. Μια χρηματοδότηση που δεν μπορεί , φαίνεται, να γίνεται πια μέσω Τραπεζών, και είναι μεγάλη ανάγκη, επείγει, να ενθαρρύνουμε τις χρηματοδοτικές πλατφόρμες ακόμη και έξω από το υπάρχον τραπεζικό σύστημα. Πίσω από κάθε αριθμό, όπως είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος Γιούνκερ, κρύβεται ένας άνθρωπος. 46,5% των νέων Ελλήνων είναι άνεργοι. Είναι η ώρα να δράσουμε. Να χρησιμοποιήσουμε το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ ώστε να έχει απόδοση στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...