Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Π. Κουκουλόπουλος:  «Να αποτραπεί το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο»

4λ ανάγνωσης
Π. Κουκουλόπουλος:  «Να αποτραπεί το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο»

Στη Βουλή φέρνει το επικείμενο κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και τον Νεστόριο, αλλά και όσων έχουν βάλει “λουκέτο” το προηγούμενο διάστημα, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σε Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή, μαζί με τριάντα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τονίζει προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι «μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας κάθε θεσμικό μέσο, έχουμε επανειλημμένως επισημάνει το απαράδεκτο κλείσιμο πάνω από εκατό υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη Χώρα. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφορεί για τις δυσχέρειες που προκαλεί σε μεγάλο τμήμα των κατοίκων της περιφέρειας. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι σχεδιάζει περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου των ΕΛΤΑ μέχρι το τέλος του έτους, οδηγώντας σε κλείσιμο άλλα 41 υποκαταστήματα ανά την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και τα ΕΛΤΑ στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο».

«Αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, στο όνομα του δήθεν “εκσυγχρονισμού” και “αναβάθμισης” των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ., στην πραγματικότητα βιώνουμε την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις γεωμορφολογικές παραμέτρους, τις αποστάσεις, την κατάσταση του οδικού δικτύου, πρωτίστως τις συνέπειες σε συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας που κατοικούν στα χωριά μας, σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, χωρίς να διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, συνήθως μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους που έχουν μεταφορικά μέσα και γνώσεις χειρισμού των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Δεν είναι δυνατόν να στερείτε ξαφνικά τη διακίνηση της αλληλογραφίας τους, τις πληρωμές συντάξεων, οφειλών στο Δημόσιο και κάθε είδους εξυπηρέτηση σε συνανθρώπους μας μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου τα ΕΛΤΑ έχουν ως υποχρεωτική αποστολή την παροχή καθολικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες δεν πρέπει να στερηθούν οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κοζάνης.

Επιπλέον, αναδεικνύει τα προβλήματα και αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων ΕΛΤΑ που βάζουν “λουκέτο”, σημειώνοντας τις συνέπειες στην περαιτέρω ερήμωση και γήρανση της υπαίθρου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Π. Κουκουλόπουλος, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές, ζητά από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει:

1) Εάν υπήρξε μελέτη εκ μέρους των ΕΛΤΑ που αποδείκνυε και υποδείκνυε την αναγκαιότητα διακοπής λειτουργίας των συγκεκριμένων τοπικών υποκαταστημάτων που έκλεισαν και όσων επίκειται να κλείσουν, η οποία μελέτη να είχε συνυπολογίσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ.

– Εφόσον υπήρξε μελέτη, να προσκομιστεί στο Κοινοβούλιο.

– Εάν δεν υπήρξε μελέτη, ο Υπουργός να απαντήσει βάσει ποιων κριτηρίων ή θεσπισμένων προϋποθέσεων προχωρά η διαδικασία διακοπής λειτουργίας υποκαταστημάτων, αλλά και να καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.

2) Εάν υπάρχει πρόθεση επαναλειτουργίας των δομών των ΕΛΤΑ, με διαφορετικά κριτήρια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους, για τα υποκαταστήματα που έχουν κλείσει, βάσει των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και αναγκών, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοι και να μη χάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

3) Πως θα αναπληρωθεί άμεσα η αναστολή λειτουργίας και θα αποτραπεί το κλείσιμο νέων υποκαταστημάτων, όπως στον Πεντάλοφο και το Νεστόριο, ώστε να διασφαλιστεί χωρίς κανένα χρονικό κενό ο καθολικός χαρακτήρας των ταχυδρομικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *