Ν. Παπαθανάσης: Πρεμιέρα για το «καλάθι του ιχθυοπώλη» – Φθηνότερα από το 2022 τα θαλασσινά

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ν. Παπαθανάσης: Πρεμιέρα για το «καλάθι του ιχθυοπώλη» – Φθηνότερα από το 2022 τα θαλασσινά
Στιγμιότυπο από την Βαρβάκειο Αγορά, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ν. Παπαθανάσης: Πρεμιέρα για το «καλάθι του ιχθυοπώλη» – Φθηνότερα από το 2022 τα θαλασσινά


Σταθερές τιμές σε 60 προΪόντα εδώ και 4 μήνες στο «καλάθι του νοικοκυριού – Το 40% επώνυμη ετικέτα

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα προϊόντα τα οποία μπήκαν μέσα στο «καλάθι του ιχθυοπώλη» είναι φθηνότερα κατά 15 με 20% από το 2022, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Αυτό επετεύχθη όπως ανέφερε, γιατί οι ιχθυοπώλες συμφώνησαν να προσφέρουν αυτές τις τιμές προκειμένου να στηρίξουν την γενική προσπάθεια για μείωση του πληθωρισμού.

Επιπλέον πρόσθεσε πως «στο «καλάθι του νοικοκυριού» κρατήθηκαν σταθερές οι τιμές σε 60 προϊόντα για 4 μήνες, όχι μόνο τα ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε προΪόντα επώνυμα, κσθώς λειτούργησε ο ανταγωνισμός». Αλλά και το «Σαρακοστιανό καλάθι» έχει πολύ χαμηλές τιμές, συμπλήρωσε.

Προέτρεψε τους πολίτες να ψωνίζουν από το καλάθι, γιατί όπως είπε δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού και συμβάλλουν γενικότερα στη μείωση των τιμών. Όπως εξήγησε «όταν χάνει μερίδιο της αγοράς ένα επώνυμο προϊόν, προσπαθεί να μειώσει τις τιμές και να ξανακερδίσει τους καταναλωτές» Όπως υπογράμμισε στο καλάθι του νοικοκυριού το 40% των προϊόντων είναι επώνυμης ετικέτας.

«Καταναλωτική συνήθεια που εξοικονομεί χρήματα, οι αγορές από το καλάθι του νοικοκυριού» είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Μια τετραμελής οικογένεια εξοικονομεί 80 ευρώ το μήνα» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε «προφανώς η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα, γι αυτό έχουμε δημιουργήσει αναχώματα. Έχουμε πει την αλήθεια. Δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας».

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι αιτήσεις για το market pass

Όπως ανέφερε «για αγορές 520 ευρώ τον μήνα μιας τετραμελούς οικογένειας, όταν συνδυαστικά γίνεται χρήση σε «καλάθι του νοικοκυριού» και market pass, εξοικονομούνται 132 ευρώ.

Το 85% των πολιτών καλύπτεται από το market pass ανέφερε. Για το υπόλοιπο 15% εξετάζονται κάποιες ειδικές περιπτώσεις που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο market pass και σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!