Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Κοζάνη: Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου – Η Κυβέρνηση στηρίζει τη Δυτική Μακεδονία και η ΝΔ τον Γ. Κασαπίδη

Κοζάνη: Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου – Η Κυβέρνηση στηρίζει τη Δυτική Μακεδονία και η ΝΔ τον Γ. Κασαπίδη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, εξέφρασαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκρέκας “Η ΝΔ στηρίζει για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος στο να υλοποιήσει μία στρατηγική που θα οδηγήσει την περιοχή μπροστά, από τον ίδιο που έχει σχεδιάσει αυτή τη στρατηγική”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Στη δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη, σημείωσε ότι “σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του μεγάλου εγχειρήματος που ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία, από το μηδέν, χωρίς να υπάρχει καμία προεργασία, για τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Το σχέδιο αυτό, που φέρει την υπογραφή του νυν Περιφερειάρχη και του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να συνεχιστεί και να καρποφορήσει από τους δημιουργούς του, τον Γιώργο τον Κασαπίδη και την σημερινή Κυβέρνηση“.

Επίσης, ο βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι  «Οι περιφερειακές εκλογές έχουν τα χαρακτηριστικά πολιτικής μάχης, για τον λόγο αυτό οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πρέπει να ενισχύσουν την απόφαση του Πρωθυπουργού και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη, στον οποίο πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει το σημαντικό έργο του».

Σειρά συναντήσεων του κυβερνητικού κλιμακίου

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα έχει μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές, γουνοποιούς και εκπροσώπους των ενεργειακών Κοινοτήτων. Στις πρώτες δηλώσεις τόσο ο κ. Σκρέκας όσο και η κ. Σδούκου, αναφέρθηκαν στο νέο ενεργειακό τοπίο που δημιουργείται, με το Υδρογόνο να αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος,  το οποίο αποτέλεσε προτεραιότητα της νυν Περιφερειακής αρχής.

Τόνισαν ότι τα επενδυτικά προγράμματα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσουν τη βάση για τις συνθήκες ευημερίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  Και οι τρεις Υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στην προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 και αφορά τη μετάβαση της περιοχής στο νέο αναπτυξιακό-παραγωγικό μοντέλο, τονίζοντας πως τα 380 έργα, προϋπολογισμού 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ολοκληρωθούν το 2030 και θα αλλάξουν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει συνθήκες προόδου, έτσι ώστε πραγματικά να μείνουν οι νέοι στην περιοχή, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν αξιοπρεπείς δουλειές, καθώς ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας, με βάση και την τελευταία απογραφή, μειώνεται.

Σημείωσε ότι το σχέδιο που έχει καταρτήσει η Κυβέρνηση θα οδηγήσει τη Δυτική Μακεδονία στην επόμενη περίοδο. Το σχέδιο αυτό βασίζεται, στην επένδυση σε έρευνα και καινοτομία, στην παραγωγή υδρογόνου, στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το οραματικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Σδούκου «Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και σε αυτή τη θητεία της να βρίσκεται κοντά στη Δυτική Μακεδονία, πολύ πιο δυναμικά και ενεργά, και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις επιφυλάξεις τους, έχουν αγκαλιάσει την απόφαση της Κυβέρνησης για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, που θα είναι πιο βιώσιμο και πιο ελπιδοφόρο. Το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία που παρουσίασε πριν τις εκλογές ο Πρωθυπουργός, δείχνει τους στόχους και το όραμα της Κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία».

Από την πλευρά του, ο νυν Περιφερειάρχης και νέου υποψήφιος, σημείωσε ότι αυτήν την στιγμή η Περιφέρεια βρίσκεται σε φάση έναρξης των μεγάλων έργων καθώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δίνουν ώθηση στον σχεδιασμό, τις δράσεις και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτικη εποχή.

 

 

 

 

ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...