Κανελλόπουλος: Το κόμμα του Κασιδιάρη δεν συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Κανελλόπουλος: Το κόμμα του Κασιδιάρη δεν συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή

Κανελλόπουλος: Το κόμμα του Κασιδιάρη δεν συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή


Διέψευσε τις φήμες για συνεργασία «ΕΑΝ…» με την «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» του Εμφιετζογλου

Eπιχείρηση ξεπλύματος του Ηλία Κασιδιάρη άρχισε χθες ο αντιεισαγγελέας ε.τ. του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος (κεντρική φωτό), ο οποίος είχε αναλάβει πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες» του πρωτόδικα καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τον αποκλεισμό του από τις εκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μιλώντας χθες στο Οpen υποστήριξε πως το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί να συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή, γιατί «πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε το 2020 και πρέπει να κρίνεται για τα χρόνια που υφίσταται», και επιχειρηματολογώντας είπε «σήμερα σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν κομμουνιστές». Ο κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «ΕΑΝ…» -το οποίο ενδεχομένως να κατεβάσει στις εκλογές αντί για τους «Ελληνες»-, ισχυρίστηκε ακόμα πως υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση (έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως) και μέχρι τότε πρέπει να θεωρείται αθώος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε το κόμμα «Ελληνες» θα συμμετάσχει, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «φάρσα». Επίσης, ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε ότι αποκλείεται να συμμετάσχουν υποψήφιοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο «ΕΑΝ…».

Συνεργασία

Τόνισε πως συζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με ανάληψη της προεδρίας από μεριάς του αντιεισαγγελέα ε.τ. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή «υπήρξε σχέδιο συνωμοτικό», στο οποίο συμμετείχαν «πρώτης γραμμής κυβερνητικά στελέχη, περιμέναμε πώς θα εξελιχθεί το σχέδιο αυτό».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο Open διέψευσε ότι γίνονται παρασκηνιακές συζητήσεις για τη συνεργασία του «ΕΑΝ…» με το κόμμα «Πατριωτική Ενωση» του κ. Εμφιετζόγλου, με το οποίο ήδη συνεργάζεται και ο Κ. Μπογδάνος, με σκοπό να παρακαμφθεί ο «σκόπελος» του Αρείου Πάγου. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ζητήσαμε ούτε μας ζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα Εμφιετζόγλου» είπε. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις αφορούν την απορρόφηση του κόμματος Κανελλόπουλου και παρά τη διάψευσή του οι πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις αυτές επιμένουν.

 

 

 

dimokratia.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...