«Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
«Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»

«Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, δήλωσε:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μια από τις πιο ηρωικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Μέσα στη χούντα, σε συνθήκες πολιτικής ασφυξίας και ανηλεούς κατατρεγμού, νέες και νέοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, αποφάσισαν ότι πρέπει να εγερθούν και να παλέψουν για την Παιδεία, τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και, εν τέλει, για την Δημοκρατία.

 

Το τίμημα της θαρραλέας ανυπακοής τους είναι γνωστό, αλλά η μνήμη τους είναι αιώνια, διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία.

 

Σήμερα, 48 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο και οι αξίες του είναι ακόμη επίκαιρες. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που δονούσε τους δρόμους των μεγάλων πόλεων το Νοέμβριο του 1973, βρίσκεται στα χείλη και τις καρδιές αυτών που διεκδικούν και υπερασπίζονται την ισότητα,  τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος πρόνοιας και τη Δικαιοσύνη.

 

Το Πολυτεχνείο δεν χρειάζεται μνημόσυνα,  ιδιαίτερα από τους αρνητές του, αυτούς που -τότε και σήμερα- είναι οι φανεροί και κρυφοί υμνητές και απολογητές της χούντας και των ακροδεξιών, φασιστικών αντιλήψεων.

 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα.

 

Δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει τις ψυχές μας.

 

Τιμή στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του.»

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης «Καλλιόπη Βέττα: Οι αξίες του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ»

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή​

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!