Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός χρειάζεται οικονομική και θεσμική στήριξη, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και δημοκρατική εμβάθυνση – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής»

«Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός χρειάζεται οικονομική και θεσμική στήριξη, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και δημοκρατική εμβάθυνση – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Καλλιόπη Βέττα: Ο αθλητισμός χρειάζεται οικονομική και θεσμική στήριξη, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και δημοκρατική εμβάθυνση – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Η κ. Βέττα αρχικά αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από την διάταξη–προνόμιο που δίδεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα σε προπονητές ποδοσφαίρου, κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά κυρίως, σε αντιδιαστολή με τις παιδαγωγικές πρακτικές και την επιστημονική επάρκεια που εξασφάλιζε το καθεστώς απονομής επαγγελματικών δικαιωμάτων μόνο σε απόφοιτους Πανεπιστημιακών Τμημάτων Φυσικής Αγωγής.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ανοίγετε μια κερκόπορτα, οδηγείτε τους απόφοιτους σε ιδιωτικές σχολές με υψηλά δίδακτρα και νοθεύετε το δικαίωμα του κράτους να απονέμει, κατ΄ αποκλειστικότητα, τα επαγγελματικά δικαιώματα».

Στη συνέχεια, ανέδειξε ζητήματα που αφορούν την διοικητική ανεξαρτησία και την οικονομική αυτάρκεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ, στηλίτευσε την επαναφορά του «αποτυχημένου» ιδιώνυμου ακόμα και για πλημμελήματα που αφορούν περιστατικά βίας στον αθλητισμό.

Παράλληλα, κάλεσε τον Υπουργό να υιοθετήσει τις απόψεις του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών,  το οποίο κατέθεσε συστηματικές και αναλυτικές προτάσεις για την οικονομική και θεσμική στήριξη των εργαζομένων στον χώρο.

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής: «Ένα άλλο μοντέλο κρατικής παρέμβασης στον αθλητισμό είναι αναγκαίο. Ένα μοντέλο χωρίς αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος, υλοποίηση μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων για τους εργαζόμενους στον χώρο, επαναφορά μέτρων που προάγουν την συμμετοχή των δύο φύλων.

Αυτό το μοντέλο, θα το εφαρμόσουμε εμείς, μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και έρθουμε, για μία ακόμη φορά, με διαφορετικές συνθήκες ωστόσο, να βάλουμε τάξη και σε αυτό τον τομέα»».

 

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

 

https://www.youtube.com/watch?v=-uCZyt-T9xA

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida