Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης για τη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης για τη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, κατά την παρουσία τους στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης για τη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, κατά την παρουσία τους στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Κύριε Πρόεδρε

Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου και να ευχαριστήσω το σύνολο των εκπροσώπων και προέδρων των συλλόγων που βρίσκονται σήμερα εδώ και βέβαια της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Ν. Κοζάνης.

Η παρουσία τους μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους γιατί ακούστηκαν οι διαδρομές τους, τις οποίες βέβαια εμείς γνωρίζουμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτές.

Θέλω, επίσης, να τους συγχαρώ για το μέχρι τώρα έργο τους δημόσια, τουλάχιστον από αυτήν εδώ τη θέση, που ακούγεται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, διότι η ιστορία δεν καταγράφεται μόνο στα βιβλία, ούτε διατίθεται μόνο από τα ιστορικά έγγραφα, αλλά είναι γραμμένη στις καθημερινές μας συνήθειες που μάθαμε από τους γονείς μας και αυτοί από τους δικούς τους γονείς.

Αυτές οι συνήθειες, τα έθιμα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι οι ρίζες μας και η ταυτότητά μας, η οποία είναι πολύ σημαντικό να την ξέρουμε εμείς, να την μεταδίδουμε στα παιδιά μας και κυρίως είναι καθοριστική για να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα της πατρίδας μας, το παρόν και το μέλλον.

Οι σύλλογοι, μέσα από την πορεία τους, μάς διδάσκουν αυτήν την ιστορία, την οποία επίσης πρέπει να τη γνωρίζουμε, διότι είναι κυρίως του Ελληνισμού που έχει διωχθεί, του Ποντιακού Ελληνισμού, των Μικρασιατών, των Θρακιωτών.

Έχει γεγονότα τα οποία πρέπει να τα ξέρουμε, έτσι ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας για να αποφευχθούν τέτοιες θηριωδίες.

Από την άλλη, στέλνει μήνυμα το πώς κατάφεραν οι πρόγονοί μας να επιβιώσουν σε τέτοιες συνθήκες, να σταθούν στα πόδια τους και να προοδεύσουν.

Αυτά τα μηνύματα δίνουν δύναμη, δίνουν κουράγιο και παραδειγματισμό στη νέα γενιά.

Η ιστορία, επομένως, έχει μια βαριά παρακαταθήκη και οι σύλλογοι, επειδή όλα αυτά τα κάνουν από την ψυχή τους και ίσως μια άλλη ανώτερη δύναμη τους σπρώχνει, γιατί, αν κάποιος το δει ρεαλιστικά, παραξενεύεται τότε, πως άνθρωποι ανιδιοτελώς προσπαθούν τόσο πολύ και παράγουν όλο αυτό το έργο.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι για τη μνήμη όσων υπέφεραν και όσων αγωνίστηκαν για τον τόπο μας. Είναι γιατί από μέσα μας νιώθουμε την ανάγκη να συμβεί αυτό.

Θέλω να συγχαρώ την Επιτροπή και τον Πρόεδρο, γιατί ό,τι και αν κάνουμε εμείς εδώ στη Βουλή, που κάνουμε και εμείς διάφορα εκδηλώσεις και ομιλίες για να θυμόμαστε αυτήν την ιστορία και τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι άνθρωποι οι οποίοι κάθε μέρα διαβαίνουν αυτή την πορεία, είναι σημαντικό να έρθουν εδώ, σε αυτό το βήμα, να τους ακούσουν όλοι οι Έλληνες να καταγραφούν και κυρίως να προσδιορίσουν και να ωθήσουν και τη δική μας πορεία, έτσι ώστε να πάρουμε και τις αποφάσεις που πρέπει και να συνδράμουμε, για να κατοχυρώσουμε καλύτερα τον τόπο μας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

22/11/2022

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης για τη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης για τη συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!