Ανακοίνωση – Ευχαριστήριο Ιερού Εξωκκλησίου Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Παλαιογρατσάνου

ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ Η Ν.Δ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Όταν υποστηρίζεις  την καπιταλιστική ανάπτυξη με κίνητρα φοροαπαλλαγών, εισφοροαπαλλαγών , με επιδοτήσεις και άλλες διευκολύνσεις στις  μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, δεν μπορείς να υποστηρίζεις την μικρομεσαία επιχείρηση και μάλιστα σε συνθήκες οξυμένου οικονομικού  ανταγωνισμού και ισχνής ανάπτυξης.

 Οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 10 χρόνια έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τα «μνημονιακά» μέτρα να εξοντώνουν μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους, καταστηματάρχες, μαζί με μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

  Έρχονται τώρα προεκλογικά και πλειοδοτούν υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να υφαρπάξουν την ψήφο και να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, στον κυκεώνα των «μεταμνημονιακών» πολιτικών, των «ματωμένων» πλεονασμάτων και της ενισχυμένης εποπτείας που δεν αμφισβητεί κανείς τους.

 Σήμερα μαλώνουν ποιος φορολόγησε περισσότερο ή λιγότερο την μικρομεσαία επιχείρηση όταν και οι δυο ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου  έχουν στρατηγική κατεύθυνση τον εκτοπισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, για να αφεθεί ελεύθερος ζωτικός χώρος σε ισχυρά μονοπώλια και μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, για να επενδύσουν σε τομείς και κλάδους της αγοράς που παλιά δεν ενδιαφερόταν.

 Η οικονομική κρίση επιτάχυνε την διαδικασία της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης παραγωγής και  αγοράς σε λίγα χέρια και αυτό τον σκοπό  υπηρέτησαν  όλα τα «μνημόνια» που ψήφισαν και στήριξαν όλα τα κόμματα του συστήματος με πρωτεύοντα το ΠΑΣΟΚ , την Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.

Αυτή την στρατηγική ταύτιση  θέλουν να  συγκαλύψουν  ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ εμπαίζοντας τους μικρομεσαίους. Κάθε  έγνοια για αυτούς είναι κάλπικη και  έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

Δεκαετίες  ολόκληρες τα κόμματα της αστικής διακυβέρνησης καλλιεργούσαν την αυταπάτη μέσο της ιδεολογικοπολιτικής χειραγώγησης που ασκούσαν, ότι τα οικονομικά – ταξικά συμφέροντα των μικρομεσαίων είναι κοντά με αυτά του κεφαλαίου και δημιουργούσαν τεχνητές κοινωνικές συμμαχίες, για να εξασφαλίζουν την συνοχή και σταθερότητα, για την παραπέρα διαιώνιση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

 Με την έναρξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, κρίσης υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που απαξιώνονταν, έπρεπε να δημιουργηθούν νέοι χώροι για να αναζοωγοννηθεί το κεφάλαιο και να αναπαραχθεί με ικανοποιητικό κέρδος. Αυτό έγινε με το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από συνειδητές πολιτικές ευρωενωσιακής κατευθύνσεως  που γονάτισαν την μικρομεσαία επιχείρηση.

Χωρίς καμιά βοήθεια η μικρομεσαία επιχείρηση στην κρίση, με την μεγιστοποίηση  της φορολογίας τους, την επιβολή νέων φορών και την αναδουλειά αφού ο μισθωτός και ο συνταξιούχος είναι αυτός που αγοράζει από την μικρή και μεσαία επιχείρηση, χιλιάδες μικρομεσαίοι  κατεβάζουν ρολά, άλλες είναι στα πρόθυρα και άλλες μισοδουλεύουν μεροδούλι, μεροφάι.

Τα μέτρα που αναμηρυκάζουν τόσο η Ν.Δ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους είναι μέτρα διαχείρισης και σε τίποτα δεν θα ξελαφρύνουν τους μικρομεσαίους, αφού  η μείωση κάποιων συντελεστών ΦΠΑ θα τους αποφέρει λίγα χρήματα στο χέρι που θα  θα εξανεμιστούν σε άλλες υποχρεώσεις τους.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε αυτές τις πολιτικές και να παλέψουν με όρους πολιτικής ανυπακοής για  να σταθούν στα πόδια τους.

Το συμφέρον τους είναι να παλέψουν σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους φτιάχνοντας την  δική τους κοινωνική συμμαχία μαζί με τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μια κοινωνική αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική  συμμαχία που θα πατάει γερά μέσα στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία, που θα αμφισβητεί πολιτικές, θα ακυρώνει μέτρα με την δράση της, θα διεκδικεί αιτήματα ανακούφισης και παράλληλα θα φωτίζει τον δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας που στο επίκεντρο θα είναι τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού.

 Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν οι μικρομεσαίοι, για να απαλλαγούν από τον βραχνά των φόρων, της ανασφάλειας και των αγχών αν θα υπάρχουν και την επομένη, για την πραγματική λαϊκή ευημερία και ευτυχία.

Σε αυτή την κατεύθυνση η δυνάμωση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές στις 7 του Ιούλη είναι η μονή επιλογή,  για να έχει το στήριγμα του ο λαός και να οργανώσει την  αντεπίθεση.

Σαββίδης Παναγιώτης

Κοινοποιήστε το άρθρο