Γαβρόγλου: Δίνουμε «μάχη» με τους θεσμούς για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γαβρόγλου: Δίνουμε «μάχη» με τους θεσμούς για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο 2017, τονίζοντας ότι «είναι καθημερινή η μάχη» με τους θεσμούς για το ζήτημα αυτό.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιους διορισμούς θα έχουμε φέτος», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι για τις οποιεσδήποτε προσλήψεις θα πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλάβει και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και αναπληρωτές. Επίσης, σημείωσε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει ομαλά η ερχόμενη σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι τα απαιτούμενα κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι ήδη εξασφαλισμένα και θα προκύψουν κυρίως από προγράματα ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός επανέλαβε το πόσο σημαντικό είναι «να εδραιωθούν, να κατοχυρωθούν και να βελτιωθούν» οι πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί επί Ν. Φίλη και ανέλυσε τον «οδικό χάρτη» του τριετούς προγράμματος για την Παιδεία. Αρχικά, από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναβάθμιση των τελευταίων δύο τάξεων του λυκείου – από το οποίο οι απόφοιτοι θα παίρνουν Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια – αλλά και στην αναμόρφωση του πρώτου χρόνου των πανεπιστημίων. «Οι τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν θα είναι ακυρωμένες, ορισμένες εξετάσεις για ορισμένα μαθήματα θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, ορισμένα θα είναι σχολικές εξετάσεις, θα παίρνεις Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό τον τρόπο θα μπαίνεις στα πανεπιστήμια, όπου και εκεί θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη ευελιξία, απ’ ό,τι υπάρχει σήμερα», εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία τα τελευταία πέντε χρόνια. Αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, ο υπουργός υπεραμύνεται της αλλαγής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, αναφορικά με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. «Νομίζω ότι είναι θέμα δημοκρατίας, όταν συμφωνούμε σε κάτι, να συμφωνούμε και να πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα” σημείωσε και πρόσθεσε “και θα ήθελα να κάνω και μία έκκληση στους θεσμούς, να συζητάνε με τους σχολάρχες των καλών σχολείων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δηλαδή, εκείνων των σχολείων, που είναι και καλές επιχειρήσεις και η παιδαγωγική τους προσφορά είναι υψηλότατου επιπέδου. Επειδή είναι ειδικής κατηγορίας επιχειρήσεις αυτές, πρέπει να υπάρχει ένα δεύτερο “μάτι”, το οποίο θα κρίνει την αιτία της απόλυσης ή όχι».

Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!