Γ. Οικονόμου: Από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Γ. Οικονόμου: Από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Γ. Οικονόμου: Από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Για την κάρτα εργασίας που θα ισχύσει από τον Ιούνιο και «θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες», για τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, τις συντάξεις fast track αλλά και την στεγαστική πολιτική υπέρ των νέων μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταγγελίες για αναδρομικές χρεώσεις σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Η κυβέρνηση στηρίζει νοικοκυριά, καταναλωτές και επχιειρήσεις και όπως σας είπα παράλληλα με την αναμενόμενη ευρωπαίκή απάντηση επεξεργαζόμαστε και το δικό μας εθνικό σχέδιο για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος». Το ζήτημα της αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επεσήμανε στη συνέχεια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Την 1η Μαΐου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Σε άλλη ερώτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ Οικονόμου απάντησε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι οι μισθοί πρέπει να ανεβούν. Αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε στη νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με αλλεπάλληλες κρίσεις».

«Εστιάζουμε σε δράσεις στήριξης επχιειρήσεων και πολιτών« είπε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επιμένει σε ευρωπαϊκή λύση με δεδομένο ότι κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαικά μέτρα θα υπάρξουν εθνικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με αυτόν τον γνώμονα, είπε στη συνέχεια, ψηφίζεται το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θεωρεί την εργασία πυλώνα σταθερότητας και θεσμοθετεί, παράλληλα με την τόνωση της εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, τον εκσυγχρονισμό της στεγαστικής πολιτικής υπέρ νέων και ανέργων.

«Μοχλός για φθηνή στέγη προς τους νέους είναι ο νέος ΟΑΕΔ»

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε το στεγαστικό ως «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας. Γι αυτό παρεμβαίνουμε δραστικά, τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε τρίτη ενότητα μεταρρυθμίσεων που αφορά την επιτάχυνση απονομής συντάξεων και τόνισε ότι «ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να εκδίδει συντάξεις μέσα σε 3 μήνες». Μίλησε για «από τα σοβαρότερα προβλήματα που κληρονομήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ» σε βάρος του οποίου άσκησε σκληρή κριτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στη μιζέρια, έγινε υπερασπιστής τηςκαι αντί να αντιπροτείνει πολιτικές κατέφυγε σε ψευδή στοιχεία και για τα εργασιακά, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!