Ομιλία του βουλευτή Κοζάνης και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου

Επιστολή Βουλευτή Ν. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την παράταση του δικαιώματος εργασίας και πέραν των 90 ημερών των εργατών γης

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Σπυρίδων _ Παναγιώτη Λιβανό

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της Α.Π. οικ. 126651/20-08-2021 επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Άμπα Βασίλειου με θέμα: «Παράταση του δικαιώματος εργασίας και πέραν των 90 ημερών των εργατών γης», ζητάμε τις άμεσες ενέργειες από μέρους σας, για την θετική έκβαση αυτού.

Ειδικότερα, σας προωθούμε την επιστολή του κ. Άμπα και ζητάμε να γίνουν από μέρους σας όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να παραταθεί το δικαίωμα εργασίας και πέραν των 90 ημερών, τόσο για αυτούς που επιθυμούν να επανέλθουν όσο και για αυτούς που είναι ήδη στη χώρα, καθόσον οι ανάγκες για εργατικά χέρια συνεχίζουν να είναι μεγάλες.

Χρειαζόμαστε την στήριξη σας, γιατί η κατάσταση είναι οριακή και η παράταση είναι μονόδρομος, διότι πολλοί από τους εργάτες γης πλησιάζουν τον χρόνο συμπλήρωσης αυτών των 90 ημερών.

Σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμε τους αγρότες σε απελπισία εν μέσω της συγκομιδής της αγροτικής τους παραγωγής και σε μια δυσλειτουργία που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν.

Είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Με εκτίμηση
ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο