Χαρακτηρισμός ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων

Χαρακτηρίστηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, με σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου μεταβαίνει πλέον στην επόμενη φάση της υλοποίησης του ΣΒΑΚ και των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο σχεδιασμό του, με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να βελτιωθεί το περιβάλλον κινητικότητας στην πόλη.

Μεταξύ άλλων, στο ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου προβλέπονται δράσεις για:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

–  Βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας με δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας εντός των οικισμών και πεζοδρόμηση περιμετρικά των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και μέτρα διαχείρισης της στάθμευσης.

– Ενίσχυση μετακινήσεων με περπάτημα και ποδήλατο, ανάπτυξη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων (bike-sharing) και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με δημιουργία πράσινων διαδρομών διασύνδεσης σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

 – Ενίσχυση συλλογικών μετακινήσεων με τη δημιουργία στόλου δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 Με αφορμή την έκδοση της απόφασης για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Το Ωραιόκαστρο, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, αποτελεί έναν ακόμη Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αποκτά ΣΒΑΚ, γεγονός που σηματοδοτεί μια δυναμική που αναπτύσσεται για τον στρατηγικό σχεδιασμό της κινητικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι το βασικό εργαλείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση της κινητικότητας και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε Δήμος έχει όφελος να καταρτίσει ΣΒΑΚ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!