«Στα μανταλάκια» τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ σε εφορία και ΕΦΚΑ

«Στα μανταλάκια» τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ σε εφορία και ΕΦΚΑ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Την Παρασκευή θα δώσει η ΑΑΔΕ στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα μεγαλοοφειλετών σε Εφορία και ΕΦΚΑ.

Συμφωνα με την «Καθημερινή» τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν αφορούν 55.000 ΑΦΜ με χρέη στην Εφορία και 33.000 ΑΦΜ με χρέη στον ΕΦΚΑ.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Υπάρχουν επίσης ΑΦΜ με χρέη και στους δύο φορείς.

Από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, θα εξαιρεθούν:

  • Οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει.
  • Οφειλέτες με οφειλές σε αναστολή καταβολής από προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου.
  • Οφειλέτες με χρέη ανεπίδεκτα είσπραξης
  • Οφειλέτες που έχουν αποβιώσει.
  • Νομικά πρόσωπα στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι περισσότεροι οφειλέτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Η διορία για την αναβίωση των χαμένων ρυθμίσεων 72 και 120 δόσεων και για τη ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά από την πανδημία σε 36 ή 72 δόσεις, εξέπνευσε τη Δευτέρα (31/7) και τα αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά δεν ήταν.

Πλέον, και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, δεν μένει παρά ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) να ενεργοποιήσουν τα στοχευμένα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν φθάσει τα 107,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 105,5 δισ. ευρώ αφορούν σε παλαιά χρέη προ του 2023. Από αυτά τα 26,2 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το εισπράξιμο ποσό να περιορίζεται στα 81,5 δισ. ευρώ.

Μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ των περίπου 33.000 επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων ανέρχονται σε σχεδόν 20 δισ. ευρώ, με τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματά τους να έχει γίνει το 2019.

Αναλυτικά

Για χρέη στην εφορία:

Εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις μόλις 54.000 και το σύνολο ρυθμισμένων οφειλών ανέρχεται σε 776 εκατ. ευρώ.

Για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία:

  • Οι δυνητικοί δικαιούχοι ρυθμίσεων ήταν 260.000.
  • Εντάχθηκαν 52.000 (Σύνολο ρυθμισμένων οφειλών 700 εκατ. ευρώ).
  • Από αυτούς ήδη απώλεσαν και τη νέα ρύθμιση περίπου 10.500.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει απορρίψει νέα γενική ρύθμιση οφειλών όπως απέρριπτε και τη βελτίωση των όρων υπαγωγής στις ρυθμίσεις των οποίων η διορία έχει πια εκπνεύσει.

Υπολογίζεται ότι από τα 4,4 εκατομμύρια των φορολογουμένων με χρέη προς την εφορία ύψους 78,5 δισ. ευρώ -τόσα θεωρούνται εισπράξιμα- μόλις το 4% έχει ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του.

Οι υπόλοιποι έρχονται πια αντιμέτωποι με τους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Δύο εκατομμύρια υφίστανται ήδη κατασχέσεις μισθών και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, ενώ 1,4 εκατ. επιπλέον κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Το υπόλοιπο 1 εκατομμύριο, ευτυχώς για τους ίδιους, οφείλουν λιγότερα από 500 ευρώ που είναι το όριο πάνω από το οποίο ενεργοποιούνται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...