Νόμος Κατσέλη: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Νόμος Κατσέλη: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων

Επισπεύδεται η εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη έως το τέλος του 2021 είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την κατάθεση του του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ.Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών” Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης .Συνιστά ένα συνεκτικό, ουσιαστικό βήμα που αποσκοπεί αφενός στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και αφετέρου στον εκσυγχρονισμό των διατάξεων του κώδικα δικηγόρων. Στα ειδικότερα σημεία του μεταξύ άλλων επισπεύδεται η εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη έως το τέλος του 2021. Στόχος είναι να αποδοθεί οριστικά το καθεστώς προστασίας στους αδύναμους δανειολήπτες και να αρθεί η καταστρατήγηση του πλαισίου αυτού από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές οι οποίοι έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη προσβλέποντας σε μια μόνιμη μακρινή διάσημο που εκτείνεται χρονικά έως το 2032″.
“Επιπλέον προτείνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του κώδικα των δικηγόρων. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και η ρύθμιση ζητημάτων όπως ο τρόπος κτίσης της δικηγορικής ιδιότητας, η προσαρμογή των συλλογικών οργάνων στη ψηφιακή εποχή καθώς και ο εξορθολογισμός κυρώσεων των δικηγόρων από τα αρμόδια όργανα των δικηγορικών συλλόγων”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...