Καλάθι του νοικοκυριού: Η «πονηριά» που κάνουν τα σούπερ μάρκετ – Έρχονται αλλαγές

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Καλάθι του νοικοκυριού: Η «πονηριά» που κάνουν τα σούπερ μάρκετ - Έρχονται αλλαγές
Έρχονται αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» για να αποφευχθούν τυχόν «πονηριές». Ποιο είναι το application σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Δύο σημαντικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησε το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ, αναμένεται να επιλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να ανακοινώνει παράλληλα ότι είναι έτοιμο και το application για να παρακολουθεί ο καταναλωτής τις τιμές.

Το ένα πρόβλημα είναι μια «πονηριά» που κάνουν τα σούπερ μάρκετ και θα πρέπει να δοθεί λύση: Η επάρκεια των προϊόντων του «καλαθιού». Δηλαδή, να διασφαλίζεται ότι δεν εξαντλούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα και αντικαθίστανται από άλλα αντίστοιχα που έχουν υψηλότερη τιμή.

Επίσης, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα μεγαλώσει η ειδική σήμανση στα προϊόντα του «καλαθιού», μιας και φαίνεται πως δεν είναι εύκολα ορατά για τους καταναλωτές, με το υπουργείο να ζητά να υπάρχουν ευκρινέστερες ταμπέλες αντί για τα μικρά καρτελάκια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το application σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ

Εκτός από την ιστοσελίδα e-katanalotis, οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθούν και να κάνουν σύγκριση των τιμών στα προϊόντα που υπάρχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» κάθε αλυσίδας και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως «το “καλάθι του νοικοκυριού” λειτουργεί πλέον κανονικά και στο App του http://e-katanalotis.gov.gr με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού στο κινητό σας».

 

 

Η μεγάλη αλλαγή από Τετάρτη 9/11

Από αυτή την Τετάρτη, οι καταναλωτές θα μπορούν να παρακολουθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τις τιμές που θα έχουν τα προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι» του νοικοκυριού ανά εβδομάδα. Δηλαδή, να βλέπουν τις διαφορές ανάμεσα σε κάθε εβδομάδα και να αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο η προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι τα προϊόντα στο «καλάθι» θα αλλάζουν κάθε Τετάρτη. Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο μέτρο υποχρεούνται, άλλωστε, να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων – ήτοι ανανεωμένο «καλάθι» – σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!