Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Ακρίβεια: Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Ακρίβεια: Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Μερικά από αυτά αναμένεται να είναι τα εξής:

-Το επίδομα θέρμανσης:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Το κονδύλι για το επίδομα αυτό αναμένεται να αυξηθεί. Υπενθυμίζεται πως το κονδύλι του επιδόματος για την  περσινή σεζόν ανέρχονταν στα 300 εκατ. ευρώ  και τα ποσά  που λάμβαναν οι δικαιούχοι του μέτρου  κυμαίνονταν μεταξύ 100 ευρώ και 800 ευρώ .Το ποσό αυτό προσαυξάνονταν  στα 1.000 ευρώ κυρίως για  τους κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο  αλλά και φέτος αναμένεται να είναι διπλό  το επίδομα στα 1.600 ευρώ για τους νέους δικαιούχους. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

-Νέο σχήμα επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος :

Αναμένεται να αλλάξει το μοντέλο επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και ιδιαίτερα ευνοημένοι  από αυτό θα είναι ευάλωτοι πολίτες.

-Market Pass

Το μέτρο αυτό ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους . Υπενθυμίζεται πως  σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα,  το  Market Pass 2 ισχύει για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2023 και για τη χορήγηση του θα ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση του 2023, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022. Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Και τα κριτήρια, τα εισοδηματικά είναι τα εξής  (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο)  ενώ τα περιουσιακά είναι  (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

-Νέα επιταγή ακρίβειας μεταξύ  200 ευρώ και 250 ευρώ

Νέα επιταγή ακρίβειας ύψους  200 ευρώ – 250 ευρώ αναμένεται να χορηγηθεί τα Χριστούγεννα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών. Αυτό αναμένεται να αφορά μεταξύ άλλων τους χαμηλοσυνταξιούχους,  τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα άτομα με αναπηρία αλλά και τους μακροχρόνια άνεργους. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αυτό είχε εφαρμοστεί και πέρυσι.

Τα έξτρα μέτρα στήριξης

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ληφθούν λόγω του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού για το 2023 είναι υψηλότερο σε σχέση με το στόχο. Μάλιστα αναμένεται περισσέψουν  τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ  στα κρατικά ταμεία λόγω της ισχυρότερης ανάπτυξης και των υπερεισπράξεων από φόρους  καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023  εκτινάσσεται  μεταξύ 1,3% και 1,4% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 1,1% του ΑΕΠ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αξιοσημείωτο είναι δε πως  με υπερεισπράξεις ύψους  2,1 δισ. ευρώ έκλεισε ο Ιούνιος  για τα ταμεία,  ενώ τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που  αναμένεται να  ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας δείχνουν πως υπάρχει νέα υπέρβαση στα φορολογικά έσοδα και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον  προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών ο πήχης για τις εισπράξεις  του δεύτερου εξαμήνου του 2023 ( Ιουλίου -Δεκεμβρίου)  έχει τοποθετηθεί στα 32,36 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινηθούν  πολύ πιο πάνω.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...