Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές μέσω ψηφιακών πλατφορμών – Οι αλλαγές που έρχονται

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές μέσω ψηφιακών πλατφορμών – Οι αλλαγές που έρχονται
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ψηφιακές πλατφόρμες θα είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι χρήστες τους, προκειμένου να γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou
  • Πρόστιμα από 100 έως και 500.000 ευρώ θα πληρώνουν οι ψηφιακές πλατφόρμες που μισθώνουν ακίνητα ή παρέχουν υπηρεσίες ή πωλούν αγαθά και δεν θα συνεργάζονται με την ΑΑΔΕ και θα αναστέλλεται και η λειτουργία τους.  Αλλά και πρόστιμα  έως 200.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS
  • Τα πρόστιμα διπλασιάζονται έως και 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση υποτροπής σε διάστημα 5ετίας και τα πρόστιμα τετραπλασιάζονται εάν εντοπιστεί παράβαση για τρίτη φορά  ανεξάρτητα από  τον χρόνο  τέλεσης της. Εάν δεν υπάρχει συνεργασία, τότε επιβάλλεται επιπλέον διακοπή της πρόσβασης στους ιστότοπους  των ψηφιακών πλατφορμών.  Επίσης θα κλείνουν οι λογαριασμοί των πωλητών που δεν παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία  στις πλατφόρμες αλλά θα γίνεται και παρακράτηση των πληρωμών.

Τα αδήλωτα εισοδήματα

Ο στόχος των παραπάνω είναι να εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή από τις συναλλαγές που γίνονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών και τα δεδομένα να συλλέγονται από τις πλατφόρμες  και να χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση και την επιβολή κάθε είδους φόρων, δασμών ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Αφορά το εισόδημα που αποκτάται από διασυνοριακές και μη δραστηριότητες στους παρακάτω κλάδους:

  • Μίσθωση ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων κατοικίας και εμπορικών ακινήτων, καθώς και κάθε άλλης ακίνητης περιουσίας και χώρων στάθμευσης.
  • Προσωπική υπηρεσία.
  • Πώληση αγαθών.
  • Μίσθωση οποιουδήποτε μέσου μεταφοράς.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...