Μποδοσάκειο: Ένα βήμα πριν την επίσημη αδειοδότηση το Ελικοδρόμιο – Θα είναι το 5ο σε Νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - EORDAIALIVE.COM
Λάζαρος Λαζαρίδης
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την...
1λ ανάγνωσης

Το ελικοδρόμιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας βρίσκεται στην τελική φάση για την επίσημη αδειοδότησή του από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ένα έργο η κατασκευή του οποίου είχε ξεκινήσει το 2000 αλλά παρέμενε ημιτελές. Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών θα καταστήσει το Μποδοσάκειο το πέμπτο νοσοκομείο πανελλαδικά και το μοναδικό στη Δυτική Μακεδονία με αδειοδοτημένη υποδομή για αεροδιακομιδές όλο το εικοσιτετράωρο.

Eordaia Live – Προσθήκη ως προτιμώμενη πηγή στις Google Ειδήσεις

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντώνιος Σαββίδης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Ιωάννη Κετικίδη, τον τεχνικό σύμβουλο του νοσοκομείου, Περικλή Κοσμολιάπτση, και τον ίδιο, κατάφερε μέσα σε διάστημα έξι μηνών να επιλύσει όλα τα τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα που εκκρεμούσαν.

«Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε όλες τις παρατηρήσεις και τις ελλείψεις της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και να παραδώσουμε το ελικοδρόμιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου για επιθεώρηση», ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

Η τελική αδειοδότηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς μήνα. Μέχρι σήμερα, αδειοδοτημένα ελικοδρόμια διαθέτουν μόνο τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ακολουθηστε
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την Εορδαία και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.