Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

Προτάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για τη συγκρότηση Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας

 

 

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε στη νέα Eπιτροπή Eνέργειας που συγκροτήθηκε από το δήμο Εορδαίας να ορίζονται όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων ως μέλη της. Να υπενθυμίσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Ενέργεια δεν ψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου, είχαμε καταθέσει στα πρακτικά τη δική μας πρόταση. Μια πρόταση που συμπεριλάμβανε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας, που βγαίνει μέσα από τις ανάγκες του λαού της περιοχής κι όχι από ένα πλαίσιο γενικό, με θολές γραμμές και αιτήματα που για να χωρέσει και τις επιδιώξεις των μεγάλων “παικτών” μπαίνουν αιτήματα ενάντια στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες. Αναλυτικά είχαμε δημοσιεύσει την τοποθέτησή μας στις 11/02/2020.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε θέση αρχής ενάντια στη συμμετοχή των επιτροπών του Δήμου, άλλωστε συμμετέχουμε στη σχολική επιτροπή. Όμως το περιεχόμενο και ο ρόλος της, πόσο μάλλον και το ότι είχαμε εναντιωθεί από την πρώτη στιγμή, δεν μας επιτρέπει να δεχτούμε τον ορισμό της κας Χόλμπας Αντωνίας στην Eπιτροπή Eνέργειας.

Σαφώς και θα είμαστε παρόντες στους αγώνες, αλλά όχι για το αν θα γίνει βίαια ή δίκαια η Απολιγνιτοποίηση, ούτε για να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες (φορολογικές, επενδυτικές κ.α.). Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους σχεδιασμούς της ΕΕ και της εγχώριας αστικής τάξης, ενάντια στις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της ενέργειας, ενάντια στις αρνητικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες με την απαίτηση της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, διασφάλιση της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας με μόνιμες θέσεις εργασίας.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Δευτέρα 04/01/2020

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida