Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: Πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης, μετά τα καρναβάλια

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: Πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης, μετά τα καρναβάλια

Βασιλακόπουλος για κορονοϊό: Πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης, μετά τα καρναβάλια


Δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού αλλά ίσως ακολουθήσει ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.02.2023) στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Ο κορονοϊός είναι σε καθοδική πορεία εδώ και 2-3 εβδομάδες με 135 εισαγωγές την ημέρα, περίπου τρεις διασωληνώσεις και δεκατρείς θανάτους ημερησίως, δηλαδή πολύ καλύτερα» είπε ο καθηγητής. «Ο κορονοϊός θα μείνει, αλλά έχουμε για να τον αντιμετωπίσουμε έχουμε την ανοσία, το εμβόλιο και φάρμακα πιο αποτελεσματικά» σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Χρειάζεται λίγη υπευθυνότητα για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης». Με την παραπάνω φράση ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επανέρχεται στην αναγκαιότητα της εξέτασης «ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κορονοϊό και εάν έχουμε να απομονωθούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης». Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καλεί επίσης να ολοκληρώσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει την καινούργια, επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου τονίζοντας ότι «δυστυχώς χάνουμε ανθρώπους που δεν έκαναν την επικαιροποιημένη δόση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!