Τι είναι η μάσκα KN-95 που θα φοράμε σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Τι είναι η μάσκα KN-95 που θα φοράμε σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τι είναι η μάσκα KN-95 που θα φοράμε σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

 

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τις γιορτές – Ισχύουν από αύριο

Με νέα μέτρα θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση των ειδικών, ανακοίνωσαν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο:-Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

“Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς πλέον επειδή υπάρχει μεγάλη κινητικότητα λόγω των εορτών, είναι μεγάλος ο συγχρωτισμός και σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στο σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια” ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό και στην εστίαση, κατά την είσοδο των πελατών στο μαγαζί για παράδειγμα.

-Διπλή μάσκα ή μάσκα N95 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από τους δήμους θα ακυρωθούν.

-Οι ταξιδιώτες που θα μπαίνουν στην Ελλάδα με PCR test ή Rapid test, θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να το επαναλαμβάνουν τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την άφιξή τους στη χώρα. Κι αυτό γιατί όπως είπε ο κ. Πλεύρης, υπάρχουν δείγματα ότι η νόσος εμφανίζεται μετά το τεστ με το οποίο εισέρχονται στη χώρα.

-Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε ιδίως στους νέους καλώντας τους αφού βγουν έξω, να προσέξουν στη συνέχεια τις επαφές τους με τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την Όμικρον είναι ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητα όμως στο σκέλος της νοσηρότητας υπάρχουν καταρχήν κάποια αισιόδοξα μηνύματα. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, σε 10-15 μέρες, θα υπάρχει μια πιο σαφή εικόνα για να ξέρουμε ακριβώς την επιβάρυνση που μπορεί να προκαλέσει.

«Έχει κριθεί επιτακτικό να ληφθούν μέτρα» τόνισε ο υπουργός, εξηγώντας πως θα ισχύσουν σε δύο στάδια.

Το πρώτο «πακέτο» μέτρων θα εφαρμοστεί από αύριο 24/12 στις 6 το πρωί έως τις 2 Ιανουαρίου και το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

«Η επιτροπή των ειδικών θα συνέλθει εκ νέου στις 27/12 για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και τότε θα υπάρξει η πλήρης αποκωδικοποίηση των μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, και αν και εφόσον χρειαστεί να ληφθούν και μέτρα πριν από τις 3 Ιανουαρίου», σημείωσε.

Το δεύτερο πακέτο μέτρωνΣε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 15νθήμερο από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η επιτροπή έχει εισηγηθεί μια σειρά μέτρων. “Θα είναι περιοριστικά, αλλά δεν θα παραπέμπουν είτε σε ειδικά είτε σε γενικά lockdown. Σε κατηγοριοποίηση τα μέτρα θα αφορούν στη διασκέδαση, όπου εκεί θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια που θα έχουν σχέση με το ωράριο, τις εκδηλώσεις – κυρίως τις αθλητικές – και την τηλεργασία, ενώ θα υπάρχουν και γενικότερα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο και θα αφορούν τις δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες. “Η ακριβής αποτύπωση αυτών των μέτρων θα γίνει στις 27/12 που θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή”.

“Θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι επαρκή για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και παράλληλα να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία” κατέληξε ο υπουργός.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida