ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ COVID 19

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας προς τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                                                                         ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Έχουμε διανύσει  ήδη ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας από τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, διεκδικώντας μια ασφαλή και ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Βλέπουμε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα κρούσματα του κορωνοιού  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με συνέπεια το τοπικό lockdown που τίθεται σε ισχύ απο την παρασκευή 16-10-2020 μέχρι τις 29-10-2020 , βλέπουμε τα σχολεία μας να κλείνουν λόγω covid και για ακόμα μια φορά η ατομική ευθύνη να προβάλλεται ως την μοναδική ευθύνη συνοδεία μάλιστα από τον εμπαιγμό κυβερνητικών αρμοδίων κουνώντας το δάχτυλο σε οποιονδήποτε βγαίνει να ζητήσει το αυτονόητο. Αυτό όμως που δεν βλέπουμε είναι η κυβέρνηση να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση και προστασία ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή.

Μετράμε συνολικά 179 σχολεία να έχουν αναστείλει την λειτουργία τους εκ των οποίων τα 13 στην Π.Ε Κοζάνης, το ίδιο διάστημα που εξακολουθούν να λειτουργούν με υπουργική απόφαση τάξεις στο πλήρες σχήμα τους  με 25 άρια και 27 άρια  τμήματα, με ελλείψεις στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με τα κενά στους εκπαιδευτικούς να μην έχουν ακόμα πληρωθεί καθιστώντας συν τις άλλοις  και την λειτουργία του ολοημέρου ακόμα πιο δύσκολη και την πολιτική προστασία παρόλα αυτά να διαλαλεί ότι τα σχολεία δεν είναι εστία μετάδοσης του ιού,  με ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια σε σχολεία της περιοχής ,ακόμη και σε παιδικούς σταθμούς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτά που διεκδικούμε είναι απολύτως αναγκαία και ρεαλιστικά. Θα πρέπει να υπάρξει συνολική μέριμνα από το κράτος και να μην μείνει μόνο στις μάσκες που από μόνες τους είναι ανεπαρκές σαν μέτρο τη στιγμή που υπάρχουν όλες οι παραπάνω ελλείψεις και δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο που να εξασφαλίζουν όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Φαίνεται πιο έντονα τώρα η ανάγκη αύξησης της κρατικής μέριμνας για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, για την συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων, για χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης.

Φαίνεται πιο έντονα τώρα η ανάγκη για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει ολόπλευρα τις ανάγκες των μαθητών με αποκλειστική κρατική ευθύνη χωρίς να αναγκάζεται ο γονιός να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, επισκευές, βαψίματα, θέρμανση (ειδικά στην περιοχή μας που ο χειμώνας είναι βαρύς και υπάρχουν σχολεία που ζεσταίνονται με πετρέλαιο, αφού η τηλεθέρμανση δεν έχει συνδεθεί παντού) κ.α.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΜΕΙΩΣΗ ΜΕ Ν/Ρ ΣΤΟΥΣ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
  • ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Επίσης και πιο συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι πάνω από 10 χρόνια το 2ο  ΕΠΑΛ βρίσκεται στον αέρα χωρίς να έχει κτίριο με τους μαθητές κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ, σε αίθουσες κλουβιά αγκαλιά με τον λέβητα και με ανύπαρκτα εργαστήρια . Οι μαθητές , οι γονείς και οι καθηγητές βρίσκονται εδώ και 4 βδομάδες σε κινητοποιήσεις, αφού και λόγω της πανδημίας ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.400 μαθητές στοιβάζονται στις αίθουσες χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις.

  • Καμία σκέψη για μετακίνηση του 2ου ΕΠΑΛ
  • Να δοθεί τώρα η λύση για όλους τους μαθητές.
  • Μόνιμη λύση ανέγερσης νέου κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλούμε τους γονείς να λαμβάνουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων τους, στις εκλογές, στις γενικές συνελεύσεις .

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να έρθουν σε επαφή με την συντονιστική επιτροπή και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα τα παιδιά μας και για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ .   6987238414

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.  6998531538

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...