Στο «χρονοντούλαπο» και τυπικά η μάσκα στα ΙΧ αλλά όχι στα ΜΜΜ, τι ισχύει από σήμερα 1/6

Στο «χρονοντούλαπο» και τυπικά η μάσκα στα ΙΧ αλλά όχι στα ΜΜΜ, τι ισχύει από σήμερα 1/6

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Στο «χρονοντούλαπο» και τυπικά η μάσκα στα ΙΧ αλλά όχι στα ΜΜΜ, τι ισχύει από σήμερα 1/6
Μπορεί η χρήση μάσκας στα ΙΧ να ήταν «υποχρεωτική» για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως πλέον καταργείται και τυπικά, καθώς ήταν ένα μέτρο που από σήμερα αποτελεί παρελθόν και επίσημα. Τι ισχύει με το μετρό και τα ΜΜΜ από σήμερα 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση για το «τέλος» της μάσκας, δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο τι ισχύει με τα ΙΧ και τη χρήση της μάσκας, συνεπώς πλέον πρόκειται για ένα μέτρο που έχει περάσει στο «χρονοντούλαπο» και τυπικά, χωρίς να απασχολεί τους οδηγούς και τους επιβάτες των ΙΧ τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία στην οποία θα έχουν επανεξεταστεί τα μέτρα και θα πλησιάζουμε χειμώνα.

Από κει και πέρα, ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών), τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος, αναβατήρες (τελεφερίκ), αυτά θα λειτουργούν με πληρότητα εκατό τοις εκατό (100%), όπως αναφέρει η απόφαση.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών [όπως λεωφορεία
αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό.

Όπως αναφέρει η απόφαση, οι «ξεχασιάρηδες» στο μετρό και στα αστικά λεωφορεία που δε θα έχουν μαζί τους τη μάσκα, θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida