«Σιωπηλή» εστίαση τέλος: Αίρονται οι σκληροί περιορισμοί σε μουσική και ωράριο - Τα νέα μέτρα

«Σιωπηλή» εστίαση τέλος: Αίρονται οι σκληροί περιορισμοί σε μουσική και ωράριο – Τα νέα μέτρα

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

«Σιωπηλή» εστίαση τέλος: Αίρονται οι σκληροί περιορισμοί σε μουσική και ωράριο – Τα νέα μέτρα

Αίρονται οι σκληροί περιορισμοί σε μουσική και ωράριο στους χώρους εστίασης. Όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης.
Τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, η εστίαση βγαίνει από το mute και θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.
Παράλληλα, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων μαγαζιών, τα οποία κλείνουν τα μεσάνυχτα εδώ και μερικές εβδομάδες.
Παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.
Τα μέτρα για τα γήπεδα παραμένουν.
Παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού.
Η Επιτροπή έφτασε στην εισήγηση, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, υπολογίζοντας το γεγονός πως παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 10-20%, αλλά και μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ.
Σημειώνεται πως τη χαλάρωση των μέτρων είχε προαναγγείλει και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λέγοντας πως «δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε γενική άρση των μέτρων, όπως έγινε στη Δανία. Πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση, αλλά περιμένουμε την Επιτροπή να μας απαντήσει».
Όπως είχε πει η ίδια, η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει σε καθήμενους στα εστιατόρια, «αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε σε όρθια διασκέδαση ακόμα».
Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε σημειώσει ότι μπορεί να αυξηθεί η πληρότητα στα γήπεδα αν ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο το σημαντικό εδώ είναι να τηρούνται πιστά τα μέτρα, με τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο