Πλεύρης: Νυχτερινό lockdown σε εστίαση-διασκέδαση, τηλεργασία έως 50% & «μπλόκο» σε αθλητικούς χώρους

Πλεύρης: Νυχτερινό lockdown σε εστίαση-διασκέδαση, τηλεργασία έως 50% & «μπλόκο» σε αθλητικούς χώρους

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πλεύρης: Νυχτερινό lockdown σε εστίαση-διασκέδαση, τηλεργασία έως 50% & «μπλόκο» σε αθλητικούς χώρους

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:

-Εστίαση και διασκέδαση δεν θα λειτουργούν μετά τις 12 το βράδυ, δεν θα επιτρέπονται όρθιοι, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα. Μάλιστα, όπως είπε, αν δεν τηρούνται τα μέτρα, θα υπάρχει άμεση διακοπή της μουσικής.

-Στους αθλητικούς χώρους θα επιτρέπονται μόλις 10% και έως 1.000 θεατές. Σε περίπτωση, δε, που δεν τηρούνται τα μέτρα

-Έως 50% τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο. Το έως 50% όμως θα ισχύσει, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας».

-Η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή διπλής μάσκας επεκτείνεται μετά τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης, ενώ υπάρχει σύσταση για χρήση τους και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, θα απαιτείται τεστ PCR.

Αττική και νέοι

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αλλά χωρίς σημαντική επίπτωση στις νοσηλείες.

Το 75% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες 20 έως 59 ετών με επίκεντρο τις ηλικίες 18 έως 30 ετών. Το 20% εμφανίζεται σε ηλικίες κάτω των 28 και μόλις 6% άνω των 60 ετών Γι’ αυτό ο υπουργός υγείας απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους  (γονείς, παππούδες-γιαγιάδες) ή αυτή να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Εκτίμησε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε περαιτέρω άνοδο των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα να μην έχουν επίπτωση στη λειτουργία του ΕΣΥ.

Αιτιολόγησε, δε, το γεγονός ότι, παρά την μεγάλη επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων, η κυβέρνηση δεν προχωρά άμεσα σε επιβολή νέων μέτρων, λέγοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε ρεβεγιόν μέσα στα σπίτια.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.