Ν. Χαρδαλιάς: Δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα αρκεί να τηρούμε αυτά που ισχύουν

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Ν. Χαρδαλιάς: Δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα αρκεί να τηρούμε αυτά που ισχύουν
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού, στο Υπουργείο Υγείας, Αθήνα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Η τήρηση των μέτρων πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα και σε αυτήν τη φάση της πανδημίας γιατί αποτελεί την πιο βασική ασπίδα προστασίας ενάντια στην ίδια την πανδημία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα ή να αλλάξουμε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας για να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν.

Μιλώντας για την γενική εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία 1 μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία σε 29 σχολικές μονάδες και σε 139 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και τόνισε ότι από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία είναι πασιφανές ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ μαθητών, ούτε παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

«Φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά», είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...