Κορωνοϊός -Τζανάκης: Πότε θα φύγουν οι μάσκες στα σχολεία

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Σχολεία: Πότε θα κάνουν ξανά self test οι μαθητές

Κορωνοϊός -Τζανάκης: Πότε θα φύγουν οι μάσκες στα σχολεία

«Είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση να φύγουν οι μάσκες στα σχολεία» τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης: «Από τα 17.000 – 18.000 έχουμε πέσει και μέχρι το τέλος του μήνα θα προσεγγίσουμε τα 10.000 κρούσματα. Θα παραμείνουν βέβαια εκεί, όμως αυτά δίνουν νοσηλείες περίπου 2%. Το υγειονομικό μας σύστημα θα βρίσκεται σε πολύ καλή ανταπόκριση και δεν θα χρειαστεί να πιεστεί και να λαμβάνονται μέτρα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας».

Ερωτώμενος για τις μάσκες στα σχολεία και πότε θα μπορέσουν τα παιδιά να της βγάλουν, ο Νίκος Τζανάκης είπε μιλώντας στο OPEN:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση να φύγουν οι μάσκες στα σχολεία. Έχουν νοσήσει 2.000.000 άνθρωποι, σε μια τεχνητή προστατευτική ανοσία 70% – 80% προστέθηκε και αυτή η φυσική ανοσία. Βλέπω τελείως ρεαλιστικό τουλάχιστον στους εκπαιδευτικούς χώρους να αρχίσουν να φεύγουν οι μάσκες από τα παιδάκια που σε ποσοστό 50% έχουν νοσήσει. Συν τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί. Ρεαλιστικό θα ήταν να τα αφήσουμε μέχρι το Πάσχα ή λιγο πριν να δοκιμάσουμε να πάμε χωρίς μάσκες στα σχολεία. Θα έλεγα να μην είναι καθολικό αλλά σε προαιρετικό επίπεδο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!