Δερμιτζάκης: Εντός χρονοδιαγράμματος το εμβόλιο στην Ελλάδα – Το παράδειγμα της Ερμού

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Δερμιτζάκης: Εντός χρονοδιαγράμματος το εμβόλιο στην Ελλάδα - Το παράδειγμα της Ερμού
Για τον κορονοϊό, το εμβόλιο και τον συνωστισμό μίλησε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης

Το εμβόλιο του κορονοϊού θα είναι εντός χρονοδιαγράμματος θεωρεί ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου πιθανότατα θα έχουμε εμβόλια του κορονοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε: «Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ξεκινήσει ήδη παραγωγή, ακριβώς με τη λογική, όταν θα πραγματοποιηθεί η έγκριση να υπάρχουν ήδη δόσεις, που θα δοθούν.

Για παράδειγμα η Johnson & Johnson έκανε μία διακοπή της χορήγησης για κάποια ανεξήγητη ασθένεια, η οποία δεν ξέρουμε αν έχει κάποια σχέση με το εμβόλιο αλλά αυτό είναι το πρωτόκολλο, να σταματούν τη δοκιμή μέχρι να το ξεκαθαρίσουν. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, όπως είχε γίνει με την AstraZeneca. Νομίζω ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ίσως τέλος αυτού του χρόνου ή πιθανότερα αρχές του επόμενου θα έχουμε εμβόλια στη Ελλάδα και σε αναπτυγμένες χώρες για να αρχίσει να εμβολιάζεται ο πληθυσμός».

Το παράδειγμα της Ερμού για τον συνωστισμό και τη χρήση της μάσκας

Ο καθηγητής Γενετικής αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και έχει ορίσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Ο κ. Δερμιτζάκης έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Αν κάποιος περπατά στην Ερμού, όπου έχει πολύ κόσμο και βλέπει δύο γνωστούς του και σταματήσουν να συζητήσουν, είναι συνωστισμός αυτό; Γιατί συνήθως δεν θα κρατήσουν τα 2-3 μέτρα απόσταση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνέχεια ο Μανώλης Δερμιτζάκης πρόσθεσε: «Σε περιοχές που έχουμε πολύ μεγάλη κινητικότητα και μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε κόσμο ακόμα και έξω, εγώ θα έλεγα ότι η οδηγία θα έπρεπε να είναι να φοράμε τη μάσκα πριν μπούμε σε αυτή τη περιοχή. Όπως για παράδειγμα το κέντρο της Αθήνας, επειδή έχει περισσότερους συνωστισμούς, από ότι μη συνωστισμούς. Η περιοχή αυτή έχει τόσο μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού που θα έπρεπε να φοράνε όλοι μάσκα, μπαίνοντας σε αυτή. Νομίζω αυτό είναι πιο εύκολο στη διαχείριση και πιο κατανοητό στον κόσμο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...