Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου -Πόσα self test θα κάνουν οι μαθητές

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου -Πόσα self test θα κάνουν οι μαθητές

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου -Πόσα self test θα κάνουν οι μαθητές

Με τη σύσκεψη των ειδικών και των κυβερνητικών στελεχών να οδεύει προς ολοκλήρωση, η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου είναι ειλημμένη με τους ειδικούς να έχουν εισηγηθεί η επιστροφή στα θρανία να γίνει με περισσότερα τεστ την εβδομάδα για τους μαθητές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με τρία self test κάθε εβδομάδα για όλους του μαθητές, ενώ υπάρχει εισήγηση για πέντε τεστ, όταν υπάρχει σε κάποια τάξη κρούσμα κορωνοϊού.

Μένει και το 50% συν ένα κρούσμα για να κλείσει η τάξη.

Η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει παρουσία και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και το απόγευμα γύρω στις 6 στην ενημέρωση θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα παρθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και των πανεπιστημίων.

Τι λένε οι ειδικοί

Την ίδια στιγμή άνοιγμα των σχολείων μόνο με διενέργεια μοριακών τεστ προτείνει η Αθηνά Λινού, καθώς αν επιλεγεί η εξέταση με self test αναγκαστικά «θα κλείσουν», όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος, υποστήριξε πως το άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία ευρίσκονταν με τα self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση». «Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε από τη δική του πλευρά ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά οι δυνατότητες διασποράς της Όμικρον είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.