Γρεβενά: Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην αποψίλωση του Στρατοπέδου

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Γρεβενά: Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην αποψίλωση του Στρατοπέδου

Γρεβενά: Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην αποψίλωση του Στρατοπέδου

 

Την κάθετη και ομόφωνη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Στρατοπέδου Καραχάλιου, που δρομολογείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε, μετά από εισήγηση του δημάρχου, Γιώργου Δασταμάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, στη διάρκεια της χθεσινής (Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023) συνεδρίασής του, παρουσία πολιτών, αιρετών, φορέων και κομμάτων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτήρισε απαξιωτική, προσβλητική και μονομερή αυτή την ενέργεια, η οποία θίγει κοινωνικά και οικονομικά τον ήδη επιβαρυμένο Δήμο Γρεβενών. Το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου να ανακαλέσει την απαράδεκτη, αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ αυτή απόφαση, ώστε το Στρατόπεδο να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να μην μετατραπεί σε μία μικρή μονάδα 30-40 θέσεων, όπως δυστυχώς έχει προαποφασιστεί. Μάλιστα, οι επίσημες αναφορές για συνέχιση του Στρατοπέδου ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), βρίσκουν επίσης αντίθετο το Σώμα, καθώς τα στρατόπεδα που θα λειτουργούν ως Σημεία Υποδοχής Οπλιτών πρόκειται, σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο, να κλείσουν τους επόμενους μήνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γρεβενών για τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να υπάρξουν οι επίσημες εκείνες διαβεβαιώσεις, ότι το Στρατόπεδο των Γρεβενών θα αποτελεί ένα πολυδύναμο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων με προοπτικές επέκτασης των υπαρχουσών εγκαταστάσεών του και όχι ένα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών με ημερομηνία λήξης.

 

 

 

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!