117226085 291663625450229 8872226880826919878 n

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ: Ανοιχτή επιστολή του eordaialive προς τους Πολίτες των Νομών Φλωρίνης-Καστοριάς-Γρεβενών

ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

“Η υποβάθμιση των Νοσοκομείων σας σε τοπικά ιατρεία και το Σουλτανάτο Της πόλης Κοζάνης”

 

Έχουν συναίσθηση οι εκπρόσωποι (Περιφερειακοί Σύμβουλοι) που εκλέξατε τι πράττουν; Έχουν συνείδηση  του πολιτικού παιχνιδιού που έχουν εμπλακεί;  Το οποίο υποβαθμίζει τα Νοσοκομεία της περιοχής σας σε απλά Ιατρεία πρώτων βοηθειών.

Βαρύ το τίμημα, η αιτιότης από πού πηγάζει; Σκοπιμότητα ή άγνοια;

Αγαπητοί φίλοι των όμορων Νομών, Όποιο και νάνε το κίνητρο των πράξεων τους το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό, η υποβάθμιση των παθολογικών  κλινικών της περιοχής σας, η παρακμή τους και κατά συνέπεια το κλείσιμο τους, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των περιοχών σας, στέλνουν πελάτες στην Πόλη της Κοζάνη, η οποία “αυτοδίκαια” θεωρεί τον εαυτό της κέντρο των πάντων, προσπαθώντας να καταβροχθίσει ολόκληρη την περιφέρεια.

Η επιθετικότητα της Πόλης Κοζάνης απέναντι στην Πτολεμαΐδα  υπήρξε, αδιάλειπτα συνεχής, εν τη γενέσει της προσφυγικής Πόλης μέχρι και σήμερα.

Με την  δημιουργία της  Περιφέρειας  μεταλλάσσεται αυτή η επιθετικότητα από τοπάρχες, γίνεται πλέον  επίθεση της Πόλης Κοζάνης προς ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται περί παρασιτισμού, ανεκπλήρωτος ο μικρομεγαλισμός και το όνειρο να γίνει Μητρόπολη η Πόλις της Κοζάνης ή καλύτερα  σουλτανάτο εις βάρος ολόκληρης  της Περιφέρειας,  ο παρασιτισμός προάγεται από δρώντα πολιτικά υποκείμενα, τα οποία δεν είναι άλλα από τον Περιφερειάρχη και τους υποτακτικούς του.

Κίνητρο τους, η ανέλιξη τους σε αξιώματα και φυσικά η υλοποίηση κομματικών επιλογών.

Καταγράφουμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο, πολλά εκ των γραφομένων Δημοσιοποιούνται πρώτη φορά.

2009  την άνοιξη, ο Πρόεδρος  και ο Γραμματέας (Βασίλειος Καραπίντσιος και Γεώργιος Αράπης)  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ συναντιούνται με τον τότε Υπουργό Υγείας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και υποβάλλουν αίτημα  για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής και Παθολογοανατομικού τμήματος, εντός του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Υπουργός τήρησε την υπόσχεση που έδωσε…

2009 και πάλι,  εντός είκοσι ημερών από την συνάντηση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το Μποδοσάκειο, εξήγγειλε την ανέγερση νέας πτέρυγας η οποία θα στέγαζε την Ογκολογική κλινική (κατά συνέπεια εξήγγειλε την επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου).

2009 Και πάλι, τον Οκτώβριο, στην καινούργια κυβέρνηση Παπανδρέου, ορίζεται Υπουργός Υγείας η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, την στιγμή εκείνη παγώνει το θέμα της ογκολογικής (υπάρχουν άπειρες πολιτικές καταγγελίες, ότι από πίσω βρίσκεται ο “πράσινος τοπάρχης” κύριος Κουκουλόπουλος,  θεωρώντας ότι με την δημιουργία της Ογκολογικής πλήττονται ζωτικά συμφέροντα της Πόλης Κοζάνης, αυτόν τον άνθρωπο τον κυκλοφορούσαν οι τοπικοί κομματάρχες  του πράσινου κόμματος προ των εκλογών εντός της Εορδαίας, από όπου και εκλέχθηκε, ο ίδιος προ των εκλογών, περιφερόμενος εντός της Εορδαίας  καμάρωνε σαν “γύφτικο σκεπάρνι”).

2010 στις αρχές, Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας (Καραπίντσιος Βασίλειος και Αράπης Γεώργιος) κατεβαίνουν και πάλι μαχητικά στην Αθήνα, απαιτούν συνάντηση με την Υπουργό Υγείας κυρία ξενογιαννακοπούλου, επειδή απουσιάζει απαιτούν συνάντηση με την αναπληρωτή κυρία Φώφη Γεννηματά, υπόσχεται η τελευταία το ξεπάγωμα της υπόθεσης (μάλιστα είπε στους εκπροσώπους του Συλλόγου “εμένα θα μου πείτε για καρκίνο”….).

2010  Σεπτέμβριο, έχουμε νέο Υπουργό Υγείας τον κύριο Λοβέρδο, το θέμα ξαναπαγώνει ( τι περίεργο… Στις 27 Ιουνίου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών ο κύριος Κουκουλόπουλος , διατηρώντας την θέση αυτή έως τις 17 Μαΐου 2012) η κατάσταση βαλτώνει εντελώς.

Α. Υποσημείωση: «Μέχρι τέλους του 10 έπρεπε να υπογραφούν και οι προσλήψεις για την στελέχωση της Ογκολογικής  γιατί από 01-01-2011 θα υπήρχε η μνημονιακή  δέσμευση, 5 απολύσεις μια πρόσληψη.

Έτσι γίνεται η πρόσληψη των δυο γιατρών ογκολόγων του κυρίου  Ανθόπουλου  Μιχαήλ και του κυρίου Βαλούκα Δημήτρη και επίσης  της Παθολογοανατόμου κυρίας Αικατερίνης Κόκορη.

 Για μεγάλο διάστημα ήταν ιατροί εξειδικευμένοι άνευ στέγης,  κάποιοι μαρτυρούν ότι τα γραφεία τους ήταν εντός του κυλικείου.

Με παρέμβαση του Συλλόγου καρκινοπαθών η κυρία Τάσα Μπούρτζου (Διοικητής του Νοσοκομείου)  τους παρέδωσε γραφεία για να κάνουν την δουλειά τους, οι δε πάγκοι και καρέκλες στον χώρο αναμονής ήταν του Συλλόγου.

Το εργαστήριο τους, στεγάστηκε σε μέρος του χώρου του νεκροτομείου, την διευθέτηση του χώρου και την καλωδιακή  εγκατάσταση και όλες τις εργασίες υλοποίησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών.

Β. Υποσημείωση:  «η Παθολογοανατόμος κυρία Αικατερίνη Κόκορη, που τόσος αγώνας έγινε για να την φέρει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας στο Νοσοκομείο (έχουν γίνει άπειρες αναφορές από τον Σύλλογο) αντιμετώπισε  εχθρική συμπεριφορά από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής  του Μποδοσάκειου, με αποτέλεσμα να τα βροντήξει και να φύγει κακήν κακώς, ο ίδιος σε πάνελ σε τοπικό κανάλι μάλιστα δήλωνε με στόμφο: «Εμένα θα με πει η παθολόγος (Παθολογοανατόμος) που θα κόψω, εγώ έχω μάτι»….. Υπάρχει σαν ντοκουμέντο αυτή η φράση.

Μάλιστα στον Σύλλογο που την πίεζε να μείνει είπε χαρακτηριστικά, εδώ ήρθα να δουλέψω όχι να πεθάνω.

Γ. Υποσημείωση: 2017 Μάρτιος. Υφαρπάζουν εξοπλισμό από το Μποδοσάκειο – Διαμαρτυρία Ι. Ανδρεάδη & Α. Κουντούδη για μεταφορά χειρουργικού μικροσκοπίου στο νοσοκομείο Κοζάνης.

 

Διαβάζουμε: «Στο eptolemeos.gr σε άρθρο της Ρόης Βασβατέκη.

Νέα υφαρπαγή εξοπλισμού, και μάλιστα χειρουργικού, από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και μεταφορά του στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκεται σε εξέλιξη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, υπόθεση η οποία έχει προξενήσει την αντίδραση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής και του Τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα- διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, κ.κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη και Αναστάσιου Κουντούδη, αντίστοιχα».

Ελλάς το μεγαλείο σου…..

 

Σε ένα βράδυ ο κύριος Κουκουλόπουλος  συνεπικουρούμενος από τους τοπάρχες οπλαρχηγούς του κατεστημένου της Πόλης Κοζάνης και τους δοσίλογους  κομματικούς ομοϊδεάτες του της Εορδαίας  μείωσε τεχνηέντως  τον αριθμό των κλινών του Μποδοσάκειου  (το οποίο είναι 5πλασιο σε πραγματικό μέγεθος από το Μαμάτσειο)  και αύξησε τον αριθμό των (με ανύπαρκτες κλίνες) κλινών  στο Μαμάτσειο.

Ο Νόμος περί συνένωσης έλεγε: «την “έδρα” των συνενωμένων Νοσοκομείων παίρνει το Νοσοκομείο με τις περισσότερες κλίνες».

Πως  έκανε το  ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ;  Αυτό θα το αναλύσουμε σε συγκεκριμένο άρθρο.

Υπήρξε πληθώρα καταγγελιών.

Βέβαια μόνο οι αφελείς Εορδαίοι θα είχαν για  Δήμαρχο μια γυναίκα που είναι μόνιμος κάτοικος της Πόλης Κοζάνης (για την κυρία Βρυζίδου αναφερόμαστε), το αντίστροφο θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

anoixth epistolh (1)

https://www.youtube.com/watch?v=4G0DTYDwK44

 

Διαβάζουμε και πάλι:

511

 

 

16,3 εκατομμύρια ευρώ τεράστιο ποσό…

Το κονδύλι αυτό θα έπρεπε να είναι χρήματα για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κονδύλι για την αναβάθμιση όλων των παθολογικών της Περιφέρειας.

 Ο ορίζοντας πρέπει να είναι η αποκέντρωση και όχι η κέντρωση του συστήματος υγείας.

Ο αδηφάγος αλυτρωτισμός  της Πόλης Κοζάνης κατασπαράζει ολόκληρη την περιφέρεια, είναι νοσηρή και ατέρμονη αυτή η παθογένεια.

Συμπολίτες μας (των όμορων Νομών), Ζητήστε την ακύρωση της απόφασης, πιέστε τους εκπροσώπους που εκλέξατε να επανατοποθετηθούν…..

Το αφήγημα το έχουμε ξαναζήσει, είναι νοσηρό,  “ένα νοσοκομείο, κεντροποιημένες υπηρεσίες υγείας , γιατί να έχουμε σε 4 Νομούς 5 Νοσοκομεία;  Nα τα κάνουμε ένα, αυτό θα δημιουργήσει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας”…

Αυτά τα  ίδια λέγανε πριν 10 χρόνια, κατέστρεφαν  την υγεία, υποστελέχωναν τις Κλινικές, η υγεία παρήκμαζε, νεκρώνονταν, την παρακμή και την υποβάθμιση έφεραν.

Τα ίδια επιχειρήματα υπάρχουν, δεν τα βγάζουν όμως, αν ρωτήσετε το ίδιο παραμύθι θα αφηγηθούν.

 Όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των τεσσάρων Νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Εξυφαίνεται συνομωσία εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ζητείστε Καθεστώς δίκαιης μετάβασης στην νέα εποχή.

Ανάπτυξη για όλους τους Νομούς.

Αποκεντρωμένες  υπηρεσίες υγείας, με αναβάθμιση και  όχι υποβάθμιση των υφισταμένων Κλινικών των Νοσοκομείων.

Οι τοπάρχες και τα καπετανάτα είναι αναντίστοιχα της νέας ηλεκτρονικής εποχής, τους αποστεωμένους  δεινόσαυρους μην τους συντηρείτε με την ψήφο σας.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

Ο κύριος Κασαπίδης και οι υποτακτικοί του, είναι τραγικές φιγούρες, βγαλμένες από το έργο του William Shakespeare, Μάκμπεθ.

Θα συναντηθούν σύντομα με την τραγικότητα των πράξεων τους…

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged