Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή «Τσακάλια» της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

Εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή «Τσακάλια» της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αρκούδα με τρία αρκουδάκια εντοπίστηκε στην περιοχή «Τσακάλια» της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών της Π.Ε. Γρεβενών, εντός της ευρύτερης περιοχής του Εκτροφείου Θηραμάτων της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Γρεβενών κινητοποιήθηκε αμέσως μετά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε η Διεύθυνση Δασών για το περιστατικό, από πολίτες της περιοχής.

Στη συνεδρίαση της Συντονιστής Επιτροπής Διαχείρισης «Κρίσεων περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές» της Π.Ε. Γρεβενών, που έγινε στις 20-5-2021 με τη συμμετοχή όλων των μελών πλην των εκπροσώπων των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», εξετάστηκαν η λήψη άμεσων μέτρων και ο συντονισμός των ενεργειών σε επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Τονίζεται ότι, συνεργεία της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών θα περιπολούν σε καθημερινή βάση την περιοχή εμφάνισης της αρκούδας, ενώ θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης και ταινία οριοθέτησης-σήμανσης κινδύνου, για την άμεση ενημέρωση και προστασία των πολιτών.

Οι κάτοικοι της πόλης των Γρεβενών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια διέλευσής τους από την συγκεκριμένη περιοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν την εμφάνιση της αρκούδας να ενημερώσουν άμεσα την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, στα τηλέφωνα 24623-53400 & 53402.

 

 

Από τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται γνωστό ότι, έπειτα από τηλεφωνικές ενημερώσεις πολιτών και την ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Γρεβενών, εντοπίστηκε μία αρκούδα με τρία αρκουδάκια στη περιοχή «τσακάλια» της Δ.Κ. Γρεβενών, Π.Ε. Γρεβενών, εντός της ευρύτερης περιοχής του Εκτροφείου Θηραμάτων της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών.

Εφιστάται η προσοχή των κατοίκων της πόλης των Γρεβενών  κατά την διέλευση τους από την συγκεκριμένη περιοχή και η άμεση ενημέρωση στη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, σε περίπτωση  περιστατικού προσέγγισης αρκούδας.

Επισημαίνουμε ότι, στις 20-05-2021 συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης «Κρίσεων» περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές της Π.Ε. Γρεβενών, χωρίς  την παρουσία  των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων  «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των περιστατικών προσέγγισης αρκούδας-ανθρώπου κατ’ εφαρμογή της 104180/433/05-02-2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 272/Β/07-02-2014).

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Δασών Γρεβενών: 24623 53400-402

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida