Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ > Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα – Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα – Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Eordaialive Team
18/02/2022
Δεν υπάρχουν Σχόλια
7λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα - Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα
Κοινοποιήστε

Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα – Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Λίγες ημέρες προθεσμία έχουν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τις απαραίτητες αιτήσεις, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση μισθού που φτάνει έως και τα 710 ευρώ τον μήνα για διάστημα ενός έτους.
Αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίο ήδη «τρέχει» υποβάλλονται μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

 

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα αδείας.

Η διαδικασία αφορά στην υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Ποσά μηνιαίας επιχορήγησης

Η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 473 ευρώ μηνιαία (5.676 ευρώ ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 ευρώ μηνιαία (6.816 ευρώ ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 ευρώ μηνιαία (7.380 ευρώ ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 ευρώ μηνιαία (8.520 ευρώ ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr Η σχετική προθεσμία λήγει στις 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα - Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Προϋποθέσεις για ένταξη στην δράση

Ποιοι μπορούν όμως να ενταχθούν στη δράση;

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) της χώρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

Εφόσον ο αριθμός του προσωπικού κατά την ημερομηνία έναρξης του ελεγχόμενου τριμήνου είναι ίδιος και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ανεξάρτητα εάν στο διάστημα αυτό υπάρχουν μεταβολές του προσωπικού- είναι δυνατή η ένταξη της επιχείρησης στη δράση.

Η ανωτέρω προϋπόθεση περί μη μείωσης προσωπικού θα πρέπει να τηρείται και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης της επιχείρησης στη δράση.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται: α. η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, β. η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής απασχόληση, γ. η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου, δ. η οικειοθελής αποχώρηση που λογίζεται ως καταγγελία σύμβασης, σύμφωνα με το αρ. 38 του ν.4488/2017 (Α΄137), ε. η θέση εργαζόμενου σε διαθεσιμότητα, στ. η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης από την εργασία του άρθρου 325 του Α.Κ.. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση προκειμένου να ενταχθεί στη δράση πρέπει να καλύψει τη μείωση έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης στη δράση.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τελειώνει η προθεσμία για επιδοτήσεις μισθών έως και 710 ευρώ τον μήνα - Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα

Εάν η επιχείρηση έχει προβεί σε μείωση προσωπικού κατά το χρονικό διάστημα που έπεται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης, δύναται να ενταχθεί στη δράση εφόσον καλύψει τη μείωση έως την ημερομηνία της αξιολόγησης.

Ποιοι εξαιρούνται

Δεν εντάσσονται στη δράση, μεταξύ άλλων:

  • Επιχειρήσεις, φορείς, υπηρεσίες και οργανισμοί που διέπονται, όσον αφορά την πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) και του ν. 3812/2009 (Α΄ 234).
  • Επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης: αα. τρεις (3) πράξεις επιβολής προστίμου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 60201/Δ7.1422/2019 (Β΄ 4997), όπως ισχύει – ως «υψηλής» ή «πολύ υψηλής» σοβαρότητας, οι οποίες προκύπτουν αθροιστικά από τρεις (3) διενεργηθέντες ελέγχους, ή ββ. δύο (2) πράξεις επιβολής προστίμου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του ΣΕΠΕ ή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία, οι οποίες προκύπτουν αθροιστικά από δύο (2) διενεργηθέντες ελέγχους.
  • Επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα οριζόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1303/2013 “Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και πρόληψη διακρίσεων”. Κατά την αξιολόγηση εξετάζεται αν προασπίζεται η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και αποτρέπεται κάθε διάκριση λόγω φύλου, φυλής, εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων,αναπηρίας, ηλικίας, γενετήσιου προσανατολισμού καθώς και στις περιπτώσεις που απασχολούνται άτομα με αναπηρία, η εξασφάλιση της προσβασιμότητας τους στους χώρους εργασίας.
  • Επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί διαδικασία ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασυμβίβαστης κρατικής ενίσχυσης με απόφαση της Επιτροπής.
  • Τα νυχτερινά κέντρα.
  • Οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου.
  • Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό.
  • Τα υποκαταστήματα ή τα γραφεία που έχουν την έδρα τους σε χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ι. Εξωχώριες εταιρείες όπως και επιχειρήσεις που στην εταιρική τους σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρείες.
  • Τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ και οι ιδιοκτήτες ή και οι συνιδιοκτήτες ενταγμένων σε αυτά.
  • Οι επιχειρήσεις με έδρα την οικία του εργοδότη (ενδεικτικά: ασφαλιστές, λογιστές, πολιτικοί μηχανικοί, εμπορικοί αντιπρόσωποι κλπ), οι οποίες δεν διαθέτουν διαμορφωμένο διακριτό επαγγελματικό χώρο για την απασχόληση των ωφελουμένων, εκτός των επιχειρήσεων οι οποίες λόγω της φύσης της δραστηριότητάς τους, απασχολούν το προσωπικό εκτός του χώρου της έδρας τους (υπηρεσίες εκμετάλλευσης φορτηγών, υπηρεσίες εκμετάλλευσης ταξί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι).
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Αποτρόπαιο έγκλημα στην Καστοριά: Νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Καστοριά: Νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο

4λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση του ΄΄Μαμάτσειου΄΄ και η στήριξη του Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι απαράβατη προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» - Συνάντηση με τη νέα διοικήτρια του Γ.Ν. Κοζάνης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση του ΄΄Μαμάτσειου΄΄ και η στήριξη του Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι απαράβατη προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» – Συνάντηση με τη νέα διοικήτρια του Γ.Ν. Κοζάνης.

2λ ανάγνωσης
7η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

2λ ανάγνωσης
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 14-07-2025 έως 20-07-2025)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 14-07-2025 έως 20-07-2025)

8λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?