Ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων

Ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων

«Η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν το κλέφτη, κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών που είναι υπό συζήτηση με την οποία βάζει ταφόπλακα στη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ χιλιάδων συμβασιούχων».

Τα παραπάνω σχολιάζει η ΔΑΣ –ΟΤΑ σχετικά με την τροπολογία για την υποχρεωτική η έφεση κατά αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όπως αναφέρει:

«Η τροπολογία καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους.           

Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.

Δεν μας έφταναν οι συνταγματικές απαγορέψεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Υπεύθυνοι είναι και η πλειοψηφία των δήμαρχων και των περιφερειαρχών που με τη στάση τους βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, δεν βγάζουν άχνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεν απαιτούν την μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κλπ σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, τους θέλουν όμηρους.  Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα, ρόλο «λαγού» έπαιξε ο περιφερειάρχης ΑΤΤΙΚΗΣ, με ερώτημα του στο υπουργείο Εσωτερικών για το εάν πρέπει να ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη θετική απόφαση δικαστηρίου για μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στην περιφέρεια σε αορίστου χρόνου.

Συνάδελφοι τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα. Να σταματήσουμε τώρα την ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων εργαζομένων.

Μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς!

 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!! Συμμετέχουμε στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!