Κορονοϊός – αναρρωτική άδεια: Πώς πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - EORDAIALIVE.COM
Λάζαρος Λαζαρίδης
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την...
1λ ανάγνωσης

Κορονοϊός – αναρρωτική άδεια: Πώς πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ

Eordaia Live – Προσθήκη ως προτιμώμενη πηγή στις Google Ειδήσεις

Κορονοϊός – αναρρωτική άδεια: Διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που νοσούν με κορονοϊό έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ στον ΑΝΤ1.

«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», υπογράμμισε και εξήγησε πως:

«Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε καταλήγοντας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ακολουθηστε
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την Εορδαία και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.