Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται… επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν πριν 10 χρόνια

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται... επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν πριν 10 χρόνια

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται… επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν πριν 10 χρόνια

Την εκτίμηση ότι ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα προ δεκαετίας επίπεδα και θα κυμαίνεται στα 751 ευρώ από τον Ιανουάριο, εξέφρασε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καρούζος επεσήμανε ότι όλα εξαρτώνται από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά 750.000 εργαζόμενους, ενώ η κυβέρνηση φέρνει μπροστά και το θέμα των τριετιών, πρόσθεσε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Μια ικανοποιητική αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και τις κλαδικές συμβάσεις που προβλέπουν αυξήσεις 3%-5% πάνω από τον κατώτατο» τονίζει ο κ. Καρούζος.

Ποιοι θα δουν αύξηση στον μισθό τους

  • Όσοι αμείβονται με όριο τον κατώτατο μισθό θα δουν την αύξηση.
  • Όσοι αμείβονται με αναφορά στον κατώτατο όμως με ποσό ανώτερο δεν θα δουν αύξηση. Θα συμψηφιστεί η αύξηση στο επιπλέον ποσό, σύμφωνα με ειδική ρήτρα που υπάρχουν στις συμβάσεις εργασίας.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό επηρεάζει και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ετσι, μόλις αυξηθεί ο κατώτατος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους και τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν τώρα, το επίδομα ανεργίας (που σήμερα είναι στα 407,24) θα πάει 461,82 ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!