Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Την εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την Προστασία της Εργασίας, το οποίο αναμένεται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας με την εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι ο έλεγχος και η πάταξη της «μαύρης»-υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εφαρμογή της θα γίνει σταδιακά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου, επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να διαθέτουν και να λειτουργούν ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων τους, άμεσα συνδεδεμένο και διαλειτουργικό σε πραγματικό χρόνο με το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

 

 

cnn.gr

Μία Απάντηση

  1. Διπλή προστασία: -Πρώτα και κύρια από τους εργοδότες που υποχρεώνουν σχεδόν καθημερινά εργαζόμενους για επιπλέον του 8ώρου εργασία, χωρίς να την προσμετρούν πουθενά λ.χ. ιδιωτικός τομέας, τράπεζες κ.α. -Δεύτερον από τους κοπανατζήδες εργαζόμενους …. -Τρίτον από όσους “διευκολύνουν” χτυπώντας την κάρτα άλλων συναδέλφων ….
    Σημ.: Αν ο εργοδότης υποχρεώνει τον εργαζόμενο να σημάνει την κάρτα για την αποχώρηση από την εργασία και τον φέρνει ξανά πίσω την ίδια στιγμή από άλλη πόρτα ;;;;;;;
    Στα γρήγορα και πρόχειρα …..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida