Έρχονται 1.700 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Έρχονται 1.700 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Έρχονται 1.700 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Θα προσληφθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως τον Μάρτιο του 2022, 1.700 μόνιμοι εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι Μηχανικοί που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη με την Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θα προσληφθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως τον Μάρτιο του 2022, 1.700 μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι Μηχανικοί που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών είχε μιλήσει για 1.191 (555 του 2020 και 636 του 2021) προσλήψεις στους δήμους που θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο. Ενώ η γενική γραμματέας του υπουργείου Βιβή Χαραλαμπογιάννη είχε μιλήσει για τον Ιούνιο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε επίσης, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ότι άμεσα θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ).

Τι είπε για ΒΑΕ, αξιολόγηση και αυξήσεις

Ο κ. Βορίδης επίσης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας τόσο για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (ΒΑΕ), όσο και για το θέμα της αξιολόγησης και των αυξήσεων στους μισθούς με το τελευταίο ειδικότερα να το παραπέμπει στις γενικότερες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πάντως, για το θέμα του επιδόματος επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των εργαζόμενων για μη πληρωμή του στο τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε σχετικά με την απένταξη εργαζομένων από το Επίδομα, όπως προανήγγειλε χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε «για το μόνο που μπορεί να δεσμευτεί είναι πως αυτό θα συνεχίζει να καταβάλλεται έως την αναμενόμενη νέα κοινή Υπουργική Απόφαση όποτε αυτή εκδοθεί».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τα θέματα που τέθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνοπτικά αφορούν στα εξής:

1. Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) της ΠΟΕ – ΟΤΑ

2. Η λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» ως όχημα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εστίες διαφθοράς και ρουσφετολογικών προσλήψεων.

3. Η συνέχιση καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (ΒΑΕ) στους δικαιούχους και η προσθήκη νέων κατηγοριών εργαζομένων.

4. Παράταση της θητείας των αιρετών Μελών των Πειθαρχικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων-Σωματείων.

5. Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν δόθηκε καμιά επιπλέον δέσμευση πέρα του κυβερνητικού προγραμματισμού για 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση σε όλο το Δημόσιο με βάση τις προτεραιότητες που η κυβέρνηση θέτει. Συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού θα προσληφθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως τον Μάρτιο του 2022, 1.700 μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι Μηχανικοί που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ.

6. Για την αξιολόγηση δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, παρότι αναγνώρισε πως η υφιστάμενη αξιολόγηση αποτελεί έναν γραφειοκρατικό βραχνά για τις υπηρεσίες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

7. Στο αίτημα για αυξήσεις μισθών των εργαζομένων απάντησε πως αποτελεί κυβερνητική απόφαση που ο ίδιος μεμονωμένα δεν μπορεί να απαντήσει.

 

 

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...