Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Ένσημα: Μπείτε εδώ για να τα υπολογίσετε μόνοι σας – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Απόλυση λόγω ασθένειας: Απόφαση «σταθμός» δικαστηρίου, ποια είναι τα δικαιώματα του εργαζόμενου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τη δυνατότητα να υπολογίσουν μόνοι τους τα ένσημά τους έχουν οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou
  • Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ  https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/misthotoi/atomikos-logariasmos-asphalises
  • Μετά θα πρέπει να κλικάρουν πάνω στο “Είσοδος στην υπηρεσία” .
  • Εν συνεχεία βγαίνει το παρακάτω πλαίσιο ” Σύνδεση με κωδικούς TAXISNET ” και  αφού γράψουν οι ενδιαφερόμενοι τον AΦΜ και τον AΜΚΑ πηγαίνουν  εκεί που γράφει “Πατήστε εδώ για την εμφάνιση του λογαριασμού σας”

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ένσημα: Μπείτε εδώ για να τα υπολογίσετε μόνοι σας – Βήμα – βήμα η διαδικασία

  • Τέλος βγαίνει η καρτέλα  με όλα τα ένσημα και τις αποδοχές του  ασφαλισμένου.

Το Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας»

Υπενθυμίζεται πως το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.

Πάντως όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/AtlasInfo.aspx  θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είτε τους κωδικούς  του taxis της ΑΑΔΕ είτε τους κωδικούς eIDAS.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.  Eάν όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν θυμούνται τον ΑΜΚΑ  τους τότε μπορούν να τον αναζητήσουν  στη σελίδα “Έχω ΑΜΚΑ;”

Επίσης επισημαίνεται εάν λαμβάνει ο πολίτης το μήνυμα «Ανύπαρκτος ΑΜΚΑ» θα πρέπει να γνωρίζει σύμφωνα με την https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/FAQ.aspx  «για επικαιροποίηση των στοιχείων στο μητρώο του ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ΚΕΠ ή σε κατάστημα ΕΦΚΑ που διαθέτει πιστοποιημένο χρήστη μεταβολής ΑΜΚΑ. Η ενημέρωση στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θα πραγματοποιηθεί με την αναγγελία των μεταβολών» .

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...