Δ. Μακεδονία: Πέντε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για τη Δίκαιη Μετάβαση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΟΑΕΔ: Αυτό είναι το νέο ποινολόγιο για ανέργους

Δ. Μακεδονία: Πέντε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για τη Δίκαιη Μετάβαση

 

Την ενεργοποίηση των τριών από τα πέντε προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές γνωστοποίησε η Αντιπεριφέρεια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη, γίνεται γνωστό ότι «σύντομα θα ξεκινήσουν ακόμη δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ για την στήριξη της απασχόλησης στις περιοχές που βρίσκονται σε μετάβαση και αφορούν την Συμβουλευτική, Κατάρτιση και απασχόληση στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης, για 3.400 θέσεις με διάρκεια 8 μήνες και προϋπολογισμό 22, 8 εκατομμύρια ευρώ και την ‘Εργασιακή Μετεγκατάσταση στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης’ για την δημιουργία 200 θέσεων στους Δήμους Κοζάνης, Φλώρινας και Μεγαλόπολης  με διάρκεια 12 μήνες και προϋπολογισμό 2, 3 εκατομμύρια ευρώ”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των τριών πρώτων προγραμμάτων απασχόλησης, αυτά είναι:

  1. Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου" με διάρκεια προγράμματος 12-18 μήνες και προϋπολογισμό 48 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για υποβολή αιτήσεων έως τις 31-01-2022.
  2. Ειδικό Πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 ανέργους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης¨ από τις οποίες οι 1450 θέσεις αφορούν την Δυτική Μακεδονία με διάρκεια προγράμματος 7 μήνες και προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για υποβολή αιτήσεων από 22-11-2021 έως την κάλυψη των θέσεων.
  3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση, με έμφαση στις γυναίκες, Β΄ Κύκλος" με διάρκεια 12 μήνες και προϋπολογισμό 32.000.000€. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για υποβολή αιτήσεων έως τις 11-02-2022.

Πληροφορίες για τα προγράμματα δίνονται στα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...