Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι νέες άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς

Αυτές είναι οι νέες άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αυτές είναι οι νέες άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς

Θεσπίζονται νέες άδειες για τους εργαζόμενους γονείς, σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.
Αναλυτικά οι νέες άδειες που θεσπίζονται είναι οι εξής:
1.Άδεια πατρότητας
Άδεια 14 ημερών κατά τη γέννηση του τέκνου θα μπορούν να λάβουν οι πατέρες εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 10 ημέρες οι πατέρες που εργάζονται με μερική απασχόληση.
2.Γονική άδεια 4 μηνών και για τους δύο γονείς
Γονική άδεια 4 μηνών θα μπορούν να λαμβάνουν και οι 2 γονείς με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες με τον ελάχιστο νομοθετημένο μισθό. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η εν λόγω άδεια ήταν άνευ αποδοχών. Η άδεια αυτή μπορεί να δίνεται συνεχόμενα ή τμηματικά μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 8 ετών.
3.Η άδεια για γονείς διδύμων τριδύμων ή και περισσότερων τέκνων
Γονική άδεια για κάθε παιδί ξεχωριστά, διακεκομμένα ή και συνεχόμενα θα μπορούν να λάβουν οι γονείς διδύμων, τριδύμων ή και περισσότερων τέκνων. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μπορούν να λάβουν το επίδομα για επιπλέον 2 μήνες ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών που γεννήθηκαν μαζί.
4. Άδεια για την φροντίδα προσώπου
Κάθε εργαζόμενος που έχει συμπληρώσει στον ίδιο εργοδότη 1 έτος απασχόλησης και εφόσον υπάρχει ιατρική γνωμάτευση θα μπορεί να λαμβάνει άδεια 5 ημερών για την φροντίδα προσώπου .
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida