ΑΣΕΠ – Γραπτός διαγωνισμός: Τι αλλάζει στην εξέταση γνώσεων (έγγραφο)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΑΣΕΠ -Γραπτός διαγωνισμός: Δίνεται παράταση για την υποβολή αιτήσεων

ΑΣΕΠ – Γραπτός διαγωνισμός: Τι αλλάζει στην εξέταση γνώσεων (έγγραφο)

Αλλαγή στην εξέταση γνώσεων ενόψει του νέου μεγάλου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προβλέπει τροπολογία – προσθήκη που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ενσωμάτωση εθνική Οδηγίας (ΕΕ) 2019/884 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου 17 Απρίλιου 2019 για τροποποίηση απόψασης – Πλαισίου 2009/315/ΔΕΥ του Συμβουλίου αφορά ανταλλαγή πληροψοριών σχετικά υπηκόους Τρίτων χωρών και αψορά Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροψοριών Ποινικού Μητρώου (ΕΙΙ5), και για αντικατάσταση απόφασης 2009/316/ΔΕΥ του Συμβουλίου (1 151) και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εξέταση γνώσεων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού Τροποποίηση πρώτου εδαψίου παρ. 2 άρθρου 9 ν. 4765/2021
πρώτο εδάψιο Παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4765/2021 (λό) λέξη «καθώς» αντικαθίσταται από διαζευκτικό «ή», λέξη <(συγκεκριμένων>) προστίθενται οι λέξεις «ή όλων» και παρ. 2 διαμορψώνεται ως εξής:

«2. Η εξέταση γνώσεων περ. α’ παρ. περιλαμβάνει αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου ή και γνώσεων που συνδέονται φύση συγκεκριμένων ή όλων των κλάδων των προκηρυσσόμενων θέσεων. Η δοκιμασία της περ. β’ της παρ. 1 αξιολογεί, ιδίως, δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

Η εξέταση της περ. α’ παρ. 1 και η δοκιμασία της περ. α της Παρ. 1 διενεργούνται είτε με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών είτε με την ανάπτυξη κειμένου είτε και με τον συνδυασμό των δύο.».

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!