Κωτσιδης Στέφανος

Υπουργός Εργασίας: Το 80% των συνταξιούχων δεν θα έχει περικοπές το Σεπτέμβριο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

«Το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι τα περί νέου τσεκουριού στις συντάξεις είναι φήμες.

«Τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις, τουλάχιστον πολιτικές, μερικοί φροντίζουν να τις κατασκευάσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι προστατεύονται απολύτως οι κύριες συντάξεις και είπε πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων κυρίως του ΙΚΑ.

Σημείωσε, δε, ότι οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Δημοσίου, υπογραμμίζοντας ότι η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων και ότι οι μειώσεις ήταν κάτω από 10%, μεσοσταθμικά μεταξύ 8-10%.

«Το 80% λοιπόν των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω όσοι παίρνουν μια κύρια και μόνο μια επικουρική σύνταξη, γιατί πια το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, σε αυτό που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου, και όχι στο εικονικό πριν από τις μνημονιακές περικοπές όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος» υποστήριξε.

ΠΗΓΗ:http://www.news.gr/

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.