Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ για ευπαθείς ομάδες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ελαφρύνσεις με μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και κυρίως σε όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2017.

Το οικονομικό επιτελείο, αν συνεχιστεί, σύμφωνα με το tovima.gr, η καλή πορεία των εσόδων θα προχωρήσει σε αλλαγές, με τα σενάρια να κάνουν λόγο είτε για εφαρμογή ενός αφορολόγητου ποσού είτε ο αρχικός φορολογικός συντελεστής να είναι χαμηλός ώστε να μην προκύπτουν μεγάλες επιβαρύνσεις όταν κάποιος διαθέτει ένα ακίνητο μικρής αντικειμενικής αξίας.

Το αφορολόγητο θα μπορούσε να διαμορφωθεί σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα που επικαλείται το δημοσίευμα, στις 50.000 ευρώ ή και λίγο χαμηλότερα (π.χ. 30.000 ευρώ) και από κει και πάνω να εφαρμοστεί μία φορολογική κλίμακα με πολλούς συντελεστές για να πιάσει όλες τις αξίες των ακινήτων.

Η λογική του νέου ΕΝΦΙΑ είναι ο φόρος να επιβάλλεται στη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων και όχι η διπλή φορολογία που εφαρμόζεται σήμερα (μεμονωμένα σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά και συμπληρωματικός φόρος σε συνολική αξία περιουσίας άνω των 200.000 ευρώ).

Ωστόσο, όποιες αλλαγές αποφασιστούν θα έχουν κοινό παρανομαστή το τελικό ποσό είσπραξης, που δεν είναι άλλο από 2,65 δισ. ευρώ.

Στον υπολογισμό της συνολικής αξίας των ακινήτων θα περιληφθούν για πρώτη φορά και τα αγροτεμάχια.

Παράλληλα, εξετάζεται βελτίωση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τις φοροαπαλλαγές που εφαρμόζονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυστηροποίηση στους υπόλοιπους.

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida