Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα

Περιεχόμενο

Με δύο σημαντικές αποφάσεις για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, επέστρεψε από την Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, καθώς την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη, όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

 

Ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν στη συγκρότηση κοινής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών για την καταγραφή και παρακολούθηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τις  συναντήσεις  που είχε ο κ. Κασαπίδης, με εκπροσώπους των αγροτών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ.

 

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθεί το τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης και της Δυτικής Μακεδονίας, σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ, για κάλυψη ζημιών από παγετό, σε περιοχές της χώρας, μετά από έγκριση του ΔΣ του ΕΛΓΑ.

 

Ταυτόχρονα, ικανοποιείται το αίτημα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν.

 

Η Περιφερειακή Αρχή διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα υγιές περιβάλλον στον πρωτογενή τομέα, που θα στηρίζει τον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Περιφέρειας.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην Αθήνα

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !