Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στήριξη ορυχείων λιγνίτη Δήμου Σερβίων- Επιστολή προέδρου ΕΒΕ στον πρόεδρο της ΔΕΗ

Aναγνωστης του eordaialive : Προσοχή στους γονείς - Ένα αμάξι-φορτηγάκι, χρώματος άσπρου σταμάτησε το παιδί λέγοντας "Έλα εδώ να σου πω κάτι" και εκείνο έφυγε τρέχοντας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στήριξη ορυχείων λιγνίτη Δήμου Σερβίων.

Κύριε πρόεδρε,

θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου αναφορικά με το ζήτημα των ορυχείων λιγνίτη στον Δήμο Σερβίων. Είναι γνωστό πως η περιοχή στηρίζεται οικονομικά στα ορυχεία και η επιβίωσή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητά τους και τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Το ορυχείο της ΜΕΤΕ θα οδηγηθεί σε κλείσιμο μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σε αντίστοιχα δεινή θέση έχει περιέλθει και το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ.
Η λιγνιτική δραστηριότητα στα Σέρβια -όπως σε όλες τις λιγνιτικές περιοχές- είχε οικονομικά οφέλη αλλά και μεγάλο κόστος. Επίσης, παρόλο που στην περιοχή τα ορυχεία λειτουργούν με παρόμοιο καθεστώς με εκείνα της υπόλοιπης Δυτικής Μακεδονίας, και επιπλέον, βρίσκονται σε λειτουργία δυο υδροηλεκτρικά φράγματα, ο Δήμος Σερβίων δεν χαρακτηρίζεται ως ενεργειακός. Κατά συνέπεια δεν ανήκει στο δίκτυο ενεργειακών δήμων με αποτέλεσμα, μια μάλλον δεινή θέση διαχρονικά, σε σχέση με εκείνη που του αναλογεί επί πολλών θεμάτων (θέσεις εργασίας, κατανομή πόρων, αποζημιώσεις κ.λ.π.).
Επιπροσθέτως, εάν η διαδικασία μετάβασης στη μετα-λιγνιτική εποχή έχει ξεκινήσει – όπως διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση- ελάχιστα έχουν ακουστεί για το μέλλον των ορυχείων της περιοχής Σερβίων και των εργαζομένων .
Επομένως, παρακαλούμε για την άμεση αντιστροφή της φθίνουσας πορείας των ορυχείων της περιοχής Σερβίων, την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία προέρχεται από αυτά, και τον ξεκάθαρο και σε βάθος χρόνου προγραμματισμό της λειτουργίας τους προκειμένου να μην υπάρξει καμία μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και να μην πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Καλούμε τους εκπροσώπους κάθε εμπλεκομένου θεσμικού και πολιτικού φορέα, για την άμεση αντιμετώπιση και ταχεία λύση του προβλήματος και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους εργαζόμενους στα ορυχεία της ΜΕΤΕ και της ΛΑΡΚΟ. Αξιώνουμε μία άμεση λύση προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Με εκτίμηση,

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης,
Νικόλαος Σαρρής

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida