Στη Ρωσία ο Δένδιας, συναντάται αύριο με Λαβρόφ στη Μόσχα

Στη Ρωσία ο Δένδιας, συναντάται αύριο με Λαβρόφ στη Μόσχα

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ρωσία ο Δένδιας, συναντάται αύριο με Λαβρόφ στη Μόσχα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Δύο 24ωρα μετά το «θερμό» επεισόδιο στη Νορβηγία, όπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Τούρκο πρέσβη και τις προκλητικές αιτιάσεις της Άγκυρας για τα χωρικά ύδατα και το προκλητικό casus belli, ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά τις συζητήσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ρωσίας. Κατόπιν, θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Το ταξίδι του Νίκου Δένδια στη Ρωσία έρχεται σε πολύ κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και όχι μόνο, με όσα συμβαίνουν στη ρωσο-ουκρανική κρίση καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να εστιάσουν στην ασφάλεια στην Ευρώπη, στην κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραδοσιακά ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, θα εξετασθεί η διμερής συνεργασία.

Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Ρωσική Ομοσπονδία την τελευταία διετία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.