Σταματά η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών στις 31 Οκτωβρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, επικαλούμενοι επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το έγγραφο του υπουργείου απεστάλη σήμερα σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας  αναφέρει ότι η 31 Οκτωβρίου ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία ολοκλήρωσης της 3ης -κατά σειρά- παράτασης που δόθηκε στις κοινωνικές δομές και κατά συνέπεια στα προγράμματα που υλοποιούν. Σημειώνεται ότι μετά αυτή την ημερομηνία οι συμβάσεις των εργαζομένων δε θα ανανεωθούν με απόφαση του υπουργείου εργασίας.

Μάλιστα, το Υπουργείο σημειώνει πως μετά την παραπάνω ημερομηνία «η λειτουργία των Δομών Φτώχειας εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020», μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη λειτουργίας τους στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

Αν υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανέλαβαν με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ να στελεχώσουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, δηλαδή τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, τις πρωτοποριακές τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.

 

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida